Sista dygnet

blev det mycket hockey. Som jag tidigare berättat så drog hemmavarande sonen med mig på Luleå-Skellefteå i går kväll. Spännande match. Luleå vann, men inte under ordinarie tid utan med straffläggning. Johan Harju satte tre straffar. Riktigt imponerande att se.

I natt gick finalen i juniorvärldsmästerskapet på TV. Jag sa åt sonen att om det fortfarande var spännande när det återstod tio minuter av tredje persioden kunde han väcka mig. Så blev det. Såg alltså sista dryga 8 minuterna av slutperioden och sedan förlängningen som Sveriga vann. Roligt med guld.

Men givetvis blev det högmässa också. I Hertsökyrkan som vanligt. Med körsång och kyrkkaffe. Som vanligt intressanta samtal vid kaffet. Vi är ett gäng som funderat på att bilda en ny kyrka. Just nu är arbetsnamnet Det levande Ordets sanna sakramentala kyrka. "Levande Ordet" för att passa väckelsekristna lutheraner, "sanna sakramentala" för att passa katoliker. Jag jobbar bara med att få in något om Ande i namnet också så att den nya kyrkobildningen även kan passa karismatiker. Några förslag? Någon ytterligare som vill gå med? Den trosgrundval som man måste ställa upp på för att kunna bli medlem är givetvis - som i de flesta nya kyrkobildningar genom historien - att man är emot alla andra. Det bygger på en flerhundraårig andlig insikt: det är mycket lättare att hålla samman om man gemensamt är emot någonting (ju mer desto bättre) än om man är för någonting.

En sjukkommunion och lite annat hanns även med under eftermiddagen.

Kommande två dagarna är jag ledig. Det betyder valfrihet till helgen. Mycket finns att välja på, både bönhus och kyrka. Men som tur är ingen distraherande hockeymatch. Hemmalaget spelar i  Övik i morgon. Får se var man hamnar till sist.

Till veckan kommer jag att tala med biskopen om ärendet med den pensionerade prästen som fick en skrapa av domkapitlet för att han bett staten om befrielse från sin vigselrätt. Som jag väl nämnt har jag begärt alla handlingar i ärendet från stiftet - och läst dom. Lite mailväxling har jag haft med biskopen. Till veckan ringer han mig och vi ska tala om saken. Känns bra att vi kan skilja sak och person. Även om jag spontant var ytterst kritisk till domkapitlets agerande så är jag god vän med biskopen personligen (vi har känt varandra sedan tonårstiden)och vi har lätt att tala med varandra. Ser alltså fram mot hans samtal.


Kommentarer
Postat av: maria

Du kan hälsa honom att jag tycker han ska skärpa sig. Ja, Harju alltså, vad trodde du? Han kan inte hålla på så där som han gör. Jag vågar inte fara till jobbet (i Ske-å) nuförtiden om det fortsätter såhär.

2012-01-06 @ 22:56:53
Postat av: den gamle kamraten

Hur Luleå Domkapitel skulle kunna agera vad gäller den trotjänare du nämner finns en i mitt tycke lämplig väg i tredje kommentaren till inlägget "ett blogginläggs öde" på min blogg. Bara ett tips alltså.

http://stigstrombergsson.blogg.se/2011/december/ett-blogginlaggs-ode.html

2012-01-06 @ 23:02:45
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Daniel Gustavsson

Du efterlyser förslag på namn. Vad tror du om "Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga"?

Hoppas bara att det inte är upptaget...

Daniel G

2012-01-08 @ 22:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0