Julen i full gång

Inte på väg att ta slut som många tycks tro. Nej, vi är ju ännu bara på andra dagen i juloktaven så vi har fortfarande sex dagar kvar att fira riktig jul. Sen kan vi fira nästan riktig jul t o m Trettondedagen och sedan lite mindre jul t o m tjugondedag Knut och sedan lite ligtvariantjul ända till Kyndelsmässodagen.
 
God fortsättning på julen alltså.
 
Litet avbrott dock i den liturgiska färgen när man idag fick ha den röda skruden vid kvällens högmässa. Detta var nu tredje gången under sista året som någon av församlingens organister som normalt jobbar i annan kyrka spelade i Hertsökyrkan och kom med kommentaren att det var roligt spela i en gudstjänstgemenskap där alla är aktiva i liturgin och sången. Alltid roligt när den lilla skaran i Hertsökyrkan får det goda betyget.
 
Vid kyrkkaffet blev det intressanta samtal. Om framtiden, det judiska folkets roll, "Tusenårsriket", *  skapelsen, syndfallet mm. Har ni några frågor i dessa ämnen är det alltså bara att höra av er för korrekta svar.
* själv har jag alltid haft svårt att förstå hur det faktum att djävulen ska vara "bunden" i tusen år plötsligt förvandlas till ett "rike". "Var kom det där riket ifrån" skulle en av döttrarna ha sagt när hon var tio år.

Kommentarer
Postat av: Bo Nordin

Om några veckor ska jag avslöja en vettig tolkning av tusenårsriket i Björkskatakyrkan. Välkommen.

Svar: Jag kommer på stört
Torbjörn Lindahl

2012-12-28 @ 23:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0