"The spot in my face is the sun"

Man ska vara så förtvivlat social numera, har jag insett. Man ska vara med på alla möjliga sociala medier.
 
Läste just den "falske Anders Wejryds" bekännelse. Han hade visst öppnat kontot i ärkebiskopens namn för att visa hur lätt det är att ta någon annans möjliga identitet om man inte själv "reggar" sitt konto. Inser hur totalt efter jag är. Har absolut ingen som helst aning om vad Twitter är, hur man följer det eller hur man går med där.
 
Ett tag under sista tiden har jag dock - till div gamla kamraters och arbetskompisars oförställda glädje! - funderat på att gå med i Facebook. Det är när jag sista tiden fått olika exempel på hur gamla vänner återfunnit varandra den vägen. Det verkar ju kul. Kanske skulle jag anstränga mig för att återfinna mina brevvänner från mellanstadie- och högstadietiden: två killar i USA, en tjej Japan och en tjej i England. Hon i England hette Johnson i efternamn, tror jag. Borde väl inte vara totalt omöjligt att finna igen :)
 
Denne ene killen i USA bodde lite mer i mitten av landet men minns ej exakt var, den andre bodde definitivt i New York. När han skickade ett kort av sig så kommenterade han att en solreflex syns i hans ansikte "the spot in my face is the sun". Kanske är det det faktum att det tog en stund innan jag begrep meningen som gjort att den etsat sig fast i minnet. Det enda jag minns av några års korrespondens ut över världen. Roligt var det också med alla frimärken man fick. Frimärkssamlande var ju obligatorisk hobby på 60-talet.
 
Nä, jag tror att jag t v avstår både Facebook och Twitter. Nog tidsödande att hålla kära bloggläsarna nöjda. Jag har ju både telefon, ringklocka vid dörren och brevlåda. Socialt nog, kan man tycka. Ikväll ska jag ta motorcykeln till god vän för bastubad.* Det får räcka som närvaro i den sociala verkligheten.

* alltså jag ska bada bastu, inte motorcykeln. Men den skulle nästan behöva det, den också, så skitig som den är.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Jag lovar och bedyrar att bli din "vän" på Facebook när du "kommer ut".
Tur för dig att du i en fotnot åtgärdade möjligheten att uppfatta den anabola mopeden som bastande. Om så inte skett hade jag "huggit" direkt.

2012-08-16 @ 14:42:42
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Bodilla

Men hojen kan du ju skura med din fina trasa och medel därtill...

2012-08-16 @ 18:01:30
Postat av: Tobbe

Hade först tänkt avsluta min fotnot med orden "denna fotnot befriar min gamle kamrat från det självpåtagna tvånget att skriva en - i hans egna ögon - rolig kommentar". Ack så rätt jag hade alltså!

Trasan ja, den väntar ännu på att bli tagen i bruk.

2012-08-16 @ 22:55:16
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: Populisten

Problemet är väl inte att ärkebiskopen inte twittrar utan att han inte registrerat sitt namn för att förhindra kapning.

2012-08-17 @ 09:54:09
URL: http://populisten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0