Upptäck dina sjukdomar!

Råkade se kvällstidningarnas löpsedlar och förstasidor idag när jag gick genom Smedjan. Den ena tidningen utlovade att man på huden kunde se vilka sjukdomar man hade. Får medge att jag blev lite frestad att köpa tidningen. Kan ju vara kul att veta vilka sjukdomar man har. Eller är det kanske lika bra att inte veta. Nej, givetvis måste man veta. Särskilt om det gäller sjukdomar som man inte märker att man har men ändå har. Hänger ni med? Det här var inte lätt.

Jag gissar att kära läsarna nu får lust att kasta sig iväg för att köpa Aftonbladet - eller var det Expressen? Skit samma. Sjuk som sjuk, spelar ingen roll på vilket tidningspapper diagnosen är tryckt. Men för att bespara läsarna utgiften för en kvällstidning ska jag här ge en lista över symptom och sedan en förklaring över vilken sjukdom det gäller. Allt för att värna om kära läsarnas hälsa så att dom kan söka adekvat vård.

SYMPTOM               SJUKDOM

Snor i näsan      -     förkylning
Ont i huvudet     -     huvudvärk
Ont i magen       -     magont
Eksem på huden -     eksem
Värk i lederna    -     ledvärk
Det kliar i ändan -     analklåda

Hoppas jag nu inte glömt någon viktig sjukdom som man kan ha utan att veta om det. Om så är får kära läsarna gärna lägga till dem till listan till allas glädje. Jag vill ju inte ta på mitt ansvar att någon läsare går och dör hips vips bara för att jag inte upplyst dem om vilken sjukdom han eller hon har.

Kommentarer
Postat av: André Bergström

Den var bra Torbjörn att du tog upp om detta. Därför att det är ju skrattretande när man läser dessa SYMPTOM...

2011-10-01 @ 00:37:28
URL: http://labs-news.blogspot.com/
Postat av: Maria

Jag tror det stavas EKSEM, men jag förstår vad du menar och jag har också stavat fel förr i tiden faktiskxt.

2011-10-01 @ 20:45:06
Postat av: Tobbe

Naturligtvis, Maria, stavas det eksem och inte exsem som jag hade gjort (nu har jag rättat det).Ibland när man skriver så kommer man inte på vad den korrekta stavningen är. Man prövar olika alternativ och ibland så blir det ena värre än det andra och till sist blir det korrekta det som man upplever allra sämst. Jag kände mig inte nöjd med den stavning jag lämnade från mig men kom inte på något bättre :)Tack för hjälpen.

2011-10-01 @ 20:57:03
Postat av: Guvnor Vennberg

Varför inte stava det x´m kort och gott? Blir lite som hebreiska faktiskt...

2011-10-01 @ 23:33:12
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/
Postat av: EL

Hej Torbjörn!

Upptäckte just din trevliga blogg, klatchiga färger, humor och en frisk vind blåser här.

Läste din fina, positiva reseskildring av Israel.

Kändes nästan som jag vore där igen. Har varit där 3 ggr, senast 1996, och hoppas återvända. Alltid något nytt att upptäcka. Arkeologi är så spännande.

Blev lite full i skratt när jag läste din beskrivning om hur man parkerar i Israel. Precis likadant som i Paris:-)

mvh

EL

2011-10-02 @ 00:16:49
Postat av: Lennart G

Med anledning av EL:s kommentar återvände jag till din reseskildring av vår resa till Israel och stötte , händelsevis, :) på följande:



"Många exempel har vi också fått på att vi befunnit oss mitt i en politisk och militär konflikt: säkerhetsbarriären, kontrollerna (säkerhetskontroller som vid flygplatser tex för att komma in till Västra muren eller tempelplatsen), de många beväpnade militärerna och poliserna och skolbarnens beväpnade vakter. Jag känner att det är ytterst frestande att ha någon åsikt om saker och ting, men inser hur lätt det är att falla i fällan att tro att man vet något bara för att man sett litet."



Tänk..., tänk om några av våra svenska "besserwissare" kunde närma sig denna (för oss västerlänningar svårbegripliga) konflikt på samma ödmjuka sätt.



//Lelle

2011-10-04 @ 19:31:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0