Avstressande MC-tur

Jag måste ge kära läsarna ett vittnesbörd om att motorcyklisten i mig lever.

I åtskilliga dagar nu har lusten funnits att ta en tur med hojen. Hade jag inte varit i Karleby senaste helgen skulle jag ha åkt upp till SCM-Norrbottens årsmöte i Överkalix. Tyvärr var det så pass dåligt väder i lördags att jag hörde av en av kompisarna att flera från kusttrakten valt att ställa hojen och istället åka "plåtlåda" till årsmötet. Nå, om det ändå var dåligt väder så gjorde det kanske inte så mycket att jag missade det.

Men som sagt, längtan efter en MC-tur har funnits, men ett idogt regnande har för det mesta hindrat saken. För någon kväll sedan - eller var det förra veckan? - var det dock soligt och fint när jag for från jobbet på kvällen så då fanns för ett ögonblick tanken att rasta den "anabola mopeden", som någon av läsarna brukar uttrycka saken, men väl hemma fanns inte riktigt orken.

Men idag å eftermiddagen, efter veckans besök på häktet, infann sig alla nödvändiga förutsättningar:
1. inte regn
2. torrt på marken
3. tillräckligt med tid
4. lust och ork

Den femte förutsättningen - soligt väder - är ju inte helt nödvändig utan mer att betrakta som en bonus.

Sagt och gjort. Några mil runt stan, både på norra (mest) och södra (mindre) sidan om älven. Det blir nästen alltid mest på norrsidan, om jag inte gör en jättetur söderut, eftersom jag bor en bra bit norr (kanske ska man snarare säga öster) om älven. Många gånger förut har jag skrivit och påstått och jag upprepar det gärna: det finns knappast något som är så avstressande som en MC-tur, särskilt när man kan kombinera rolig kurvig väg med några sträckor på E4 där man kan dra på i 110 (minst) och låta bekymren bara blåsa bort i fartvinden.

Nu är jag fit for fight och redo för kvällens arbetsuppgifter. Men först lyssnar jag klart på de två sista låtarna på Laudate Eums CD, vilken fått  stå på under pannkaksgräddningen och ätningen.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHH NEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJ



2011-09-15 @ 18:39:36
Postat av: Jan Andersson

110(minst), hehe!

2011-09-15 @ 18:39:43
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Annette Öberg

För mig blev det istället fjällvandring uppe i Vassijaure 7-11/9 - med kristna vänner. Vi var 27 st. Detta slår för mig ut all MC-åkning.

Naturens Bibel - där jag som människa är så otroligt liten - men ändå Guds barn. Så rika dagar!

2011-09-15 @ 23:00:56
Postat av: Tobbe

Håller helt med dig Annette. Fantastiskt att få vara i fjällen.

2011-09-16 @ 08:21:09
Postat av: Gunvor Vennberg

110(minst)



Du minns väl Tobbe att våra bekännelseskrifter är solklara: Vi ska följa statens lagar om de inte går emot Guds bud, då ska vi lyda Gud mer än människor. Tillämpat på farthållningen skulle jag säga att det endast är i ett fåtal situationer som det kan vara berättigat att köra för fort - och då aldrig för nöjes skull! "Vet att frestarn lägger snaran, där du minst förmodar faran"



Var rädd om DIG också, inte bara ev medtrafikanter!!

2011-09-20 @ 09:42:17
URL: http://gunvor.vennberg.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Uppmuntrande märka att man har en så äkt-luthersk andlig syster.



Nå, denna årstid behövs inga bekännelseskrifter i packväskan på hojen för att hålla en på mattan; den råa höstluften gör att man inte ens har lust köra 110 någon längre sträcka.

2011-09-20 @ 18:33:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0