För kännedom: Två dagar kvar

Sedan blir det bloggfasta på denna blogg. Från Askonsdagens kväll t o m påskafton. Då slår jag även av kommentarfunktionen så om någon av läsarna vill hinna dela med sig av sina visheter så utnyttja de två dygn som återstår. Jag hoppas dock själv hinna med ytterligare inlägg innan fastan börjar.

Kommentarer
Postat av: Annette Öberg

Passa då på att äta en god semla i morgon Fet-tisdag. Innan Fastetiden börjar. Min fasta börjar med - TV-fasta, tisd-onsd-torsd fram till 22/4.

Kanske avstå godis/choklad, vilket är ett visst begär.

2011-03-07 @ 21:09:05
Postat av: Tobbe

Vi serverar ju semlor i Hertsökyrkan imorgon. Välkommen!

2011-03-07 @ 21:45:39
Postat av: den gamle kamraten

Jag beklagar att bloggaren väljer att "bloggfasta"! Skulle hellre se att han - jag skriver om Tobbe i tredje person - till exempel skulle "fastevinkla" sin blogg till att innhålla reflexioner över speciella teman som söndagarnas texter eller nåt. Kanske skulle detta system kunna vara nåt: Kommande söndags tema på lördag kväll, tredje årgångens texter söndag (evangeliet), måndag (episteln)och tisdag (GT), en av första årgångens texter på onsdag, en av andra årgångens på torsdag och gångna helgs Psaltarpsalm på fredag. Och inga debattinlägg eller polimiker - bara uppbyggelse.



Givetvis respekterar jag bloggarens synliga fasteval. Själv tänker jag dock å min blogg tuffa på som vanligt med den kompott som där brukar blandas. Livsförändrar mig på annat vis.

2011-03-07 @ 22:51:12
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Har funderat på att vara "uppbygglig" under fastetiden som alternativ till bloggfasta, men att utlägga hela evangelieboken på det där sättet blir ju svettigt och fastetiden som ska vara en tid av stillhet...

2011-03-08 @ 11:18:19
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Ann O Nym

Blogghjorden kan behöva lite uppbyggelse under fastan så att dom orkar med att avstå vad det nu vara må, så ta fasta på vad den gamle kamraten säger, och gör något liknande

2011-03-08 @ 16:41:29
Postat av: den gamle kamraten

OK!!

Köp inte hela konceptet, föralldel. Men du fattar min poäng. Skriv vettigt på bloggen och faste-avstå från allt som har med motorcyklar och/eller hocke-slutspelet att göra. Som förslag - typ.

2011-03-08 @ 21:43:05
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Bo Nordin

Jag tror inte att fastan mår väl av ett frosseri i bibelförklaringar eftersom dessa kommer att distrahera den ransakan av hjärtat som hör till fastan.

Till fastan hör - efter vad jag förstår - ökad aktivitet på bönefronten och möjligen på bibelläsningens område, men då i form av ett slags idisslande av ordet så det löser upp hjärtats hårdhet och skänker tårarnas gåva.

Det gäller att gå ut i öknen, ta upp kampen med demonerna och låta sig betjänas av änglarna.

Kroppens fasta och själens fasta hör ihop, liksom festen avspeglar sig på både kropp och själ. Därför torde frosseriet i bibelförklaringar och utläggningar finna sin plats på ett bättre sätt under påsktiden, då ljuset får lysa över både griften och skriften.

2011-03-08 @ 22:31:39
Postat av: Tobbe

Jag höll för ett ögonblick på att falla för min gamle kamrats frestelser (dock i något mildare form, typ en kort betraktelse varje helg) men i sista minuten räddades jag av min vän och kollega Bosse som kom till undsättning:



"Det gäller att gå ut i öknen, ta upp kampen med demonerna och låta sig betjänas av änglarna."



Alltså blir det total bloggfasta. I all synnerhet är det ytterst nyttigt att under knappt sju veckor bekämpa den inneboende (onda?) lusten att å blogg kunna leverera dräpande replik som täpper till munnen på gammal kamrat.

2011-03-08 @ 23:33:40
Postat av: den gamle kamraten - till sist

OK!

Jag respekterar ditt val - vad kan jag annat göra?

Det är att åt sig välja "den goda delen" - eller åtminstone "en god del".

Önskar dig en god och fördjupande fastetid.

2011-03-09 @ 00:31:03
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Annette Öberg

Fasta betyder ju "att avstå" - naturligt är att tänka på det jag har begär till, för att hindra mig komma närmare Jesus. Vill ju följa Honom på väg emot korset, som Han har gått för oss alla.

Semlan intogs igår i Stadsökyrkan - bildspel och mycket fina texter med andlig sång av Lennart och vi som kom dit den kvällen, blev en fin inledning till Fastan. Gruppgemenskapen kring borden tog fram Kärleken mellan oss.

2011-03-09 @ 07:04:49
Postat av: Ann O Nym

Nu är det inte många timmar kvar innan bloggläsningsabstinensen börjar göra sig påmind så var är den utlovade utläggningen ???

2011-03-09 @ 11:29:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0