En dag i Herrens gårdar

känns det som att det har varit idag.

Dagen började med att jag tog cykeln till Sinksundet och tog ett morgondopp kl 7.15. Lite kallare i vattnet än det brukar vara den här årstiden. Kanske beror det på att vattenståndet är det högsta på många år så att det är betydligt större vattenmängd i innerfjärdarna som ska värmas upp? Nå, det gjorde ingenting. När man kyler ner sig ordentligt på morgonen så har man det sedan med sig på något märkligt sätt även under dagens mer svettiga timmar.

Bara lite senare satt jag i bilen på väg söderut. Kom så småningom fram till Stefanosgården ca tio mil bort där jag firade högmässa. Har gjort det en midsommarhelg för några år sedan. Har också några gånger hållit fördrag där vid oilka bibelhelger. Men svettigt blev det att stå med ryggen mot söderfönstret när man celebrerade mässan.

Eftersom jag lånat med mig den röda skruden från Hertsökyrkan så var jag ju tvungen att återvända dit med den innan kollegan Bosse skulle leda kvällsmässa därstädes. Och när jag väl var där kunde jag lika gärna övervara gudstjänsten. Inte så stor skara, men tillräckligt många för att det skulle motivera att gudstjänsten firades. Så fick jag för andra dagen i rad höra en god predikan av kär kollega. Denna gång över samma texter som jag själv predikat över på förmiddagen. Givetvis var kollegans predikan klart bättre. Men han höll den ju på arbetstid, jag höll min på fritid, så vad är att vänta. Nu har Bosse också lagt ribban för öviga kollegor som ska leda någon av sommarens gudstjänster i Hertsökyrkan: enkel kvällsmässa, 1 tim 15 min.

Alltså har jag två gånger besökt Herrens hus för gudstjänst på ledig dag varav den ena gången celebrerat och predikat. Är det vettigt? Kanske borde jag vara ledig och ligga på stranden när jag är ledig? Tror ni att jag skulle känt mig mer utvilad och fit for fight inför morgondagens arbete om jag gjort det? Det tror inte jag. Bara tommare invärtes.

Nu återstår att se om jag är hurtig nog att inleda även morgondagen med ett dopp på väg till jobbet. Jag kan ju ta det i Lulsundet istället så slipper jag den hemska Sinksundsbacken (uppför!) när jag ska vidare.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Hur få deltagande krävs det för att det inte ska motivera till att fira mässa ?



Sen så OM din predikan, mot förmodan, inte skulle hålla sedvanlig kvalité så kan menigheten med andra ord "anklaga" dig för att hålla mässan på fritiden?



Till sist så börjar man ju fundera om du har gjort allvar av "löftet" för dussintalet antal inlägg sedan...

2011-06-27 @ 16:55:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0