Nu har jag klarat av tre av fyra

sammanträdesförmiddagar under mellandagarna. Nu återstår bara en förmiddag till innan det blir välbehövlig nyårsvila. Den kommer jag dock att använda till att åka till annan ort för att predika. Men om den helige Ande i sin nåd behagar öppna ordet och ge kraft att tala så är det en ren vila och uppbyggelse att få stå som kanal i ett sådant skeende. Det är en nåd att stilla bedja om.

I kväll firade vi veckomässa i Hertsökyrkan som fick ha temat från den i år uteblivna söndagen efter jul. Efter mässan samtalade vi om Apg kap 13 och 14. Där kan man se en tydlig skillnad på hur Paulus predikar för judar (kap 13) och för hedningar (kap 14). Judarna påminns om det de redan äger som Guds utvalda folk, om vad Gud har gjort för och med dem och om hur det löfte dom är medvetna om fått sin fullbordan i Kristus. Hedningarna däremot får höra att dom tror på fåfänga gudar, att dom bör vända sig till den ende sanne Guden, att dom hittills av Gud tillåtits gå sina egna vägar men att stunden nu kommit då dom måste omvända sig.

Ungefär så.

Jag brukar tänka att det kan lära oss något om hur vi kan predika för människor i vår tid. Det är skillnad på att predika för dem med tydlig kristen bakgrund. Då kan man påminna om det som personen ägt men slarvat bort. Talar man å andra sidan till, i subjektiv mening, verkliga hedningar då måste ingången vara en annan, tex att säga att den mening i livet som dom uppenbarligen söker i sin jakt på arbete, hälsa, utseende, framgång, den finns bara hos Gud, som möter oss i Kristus osv...

Törs jag berätta att jag också kopplat av från alla sammanträden genom att i går gå på hockey med äldste sonen och fick se Luleå tvåla till Färjestad med 5-3. Redan i tisdags bestämde vi oss att gå. Sonen fixade biljetter på nätet och när vi klätt oss för att fara kom vi på att matchen inte var på tisdag (som brukligt är) utan på onsdagen. Ja, ja. På väg till bilen mötte vi en av grannarna som stod med sin son och huttrade vid busshållplatsen. Vi gav dom lift hem.

Dock har jag ännu inte lyckats klura ut mysteriet med det försvunna blogginlägget på min gamla kamrats blogg. Jag kikar in på hans blogg stup i kvarten dygnet om för att få se svaret så fort det publicerats. Så nu måste han ha jättehög besöksstatistik.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Ditt maniska ingluttande har inte påverkat statistiken - pilutta dig!

2011-12-30 @ 02:09:10
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Och nu har ju svaret levererats så nu återgår jag till normal ingluttningsnivå.

2011-12-30 @ 08:15:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0