Äntligen!

får jag skriva ett inlägg som placeras i kategorin "Mest MC"!

Nu är nämligen premiärturen avklarad. Den började i morse med kort tur till OK för koll av däckstrycket. Sedan till Storheden och Svensk bilprovning därstädes. Ett felt uppdagades på hojen: bromslampan lyste inte när man trampade på fotbromsen. Sådant ger en tvåa, och det tyckte de två samarbetande besiktningsmännen var onödigt så efter en stunds gemensamt arbete hade dom fixat saken åt mig. Tack för det. Alltså blev hojen godkänd utan anmärkning.

Efter avklarad besiktning kort färd till kollega som bor inte alltför långt bort och som kunde berätta om påskfirandet i St Ansgar i Uppsala. Man har en liten bit kvar om man ska vara riktigt högkyrklig inser man snabbt.

Till jobbet med hojen framåt lunch* - efter en sväng över Rutvik-Persön-Örarna-Bensbyn - och en stor del av resten av dagen gick i hembesökens tecken. På aftonen åter förbi kollega i andra änden av stan med en bok jag lovat honom. "Nar man just tagit fram hojen är inga extra mil för långa" anförtrodde jag honom.

Alltid lika glad när jag kommer hem utan att ha kört ihjäl mig (men jag är också alltid glad varje gång jag kommer hem efter semestern utan att huset brunnit ner). Morgonens osäkerhet delvis bortblåst. Några bromsövningar som jag tog mig för att göra på vägsträckor där jag var ensam fick jag nytta av per omgående då jag i en korsning låg efter en buss som svängde höger. När bussen var ur vägen och jag kom körande så var det en bilist på korsande väg som körde rakt ut när han insåg att bussen skulle svänga av. Bilisten tycktes inte tänka på att någon kunde komma skymd bakom bussen. Ganska kraftig inbromsning, men det gick bra pga att farten ej var hög.

Den absolut största faran för oss motorcyklister är bilister som inte tänker sig för. Tänk på det ni alla!

* jo, arbetsdagen blev lite kort, men det tar jag igen med råge under resten av veckan

Kommentarer
Postat av: Stig Sundström

Jag är väl inte så särdeles intresserad av dina motorcykelskriverier. Men det finns ju mycket annat! :-) Jag la in en länk hit till dig från min egen blogg. Om du inte misstycker.

2011-04-26 @ 20:57:19
URL: http://stigsundstrom.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Nej, jag misstycker inte till länken och vad motorcykelintresse beträffar så kan det uppstå lika plötsligt som den Helige Ande föll över lärjungarna på Pingstdagen!!!

2011-04-26 @ 22:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0