Ny kategori?

Jag funderar att här å bloggen införa en ny kategori att sortera vissa inlägg i. Det mesta jag skriver hamnar väl i Allmänt eller Kyrkligt. Då och då - för ofta enligt vissa, för sällan enligt andra - skriver jag något som hamnar i kategorin Mest MC. Understundom hamnar något även i kategorin Böcker jag läst. Om jag inte bloggade så förtvivlat skulle jag hinna läsa ännu mer. Till läsarna är kategori för inlägg där jag samtalar* (det är ju alltid det man gör nuförtiden) med läsarna om mitt eget bloggande. Som detta inlägg, tex.

Men nu funderar jag faktiskt på att skapa ytterligare en kategori. Den skulle heta Kejsaren är naken. Dit skulle sorteras sådana inlägg där jag bara är totalt på tvären mot vad det vara månde. Jag känner mig lite på det humöret efter mitt inspirerade inlägg om Framtidsforum.

Jag har ytterligare ett inlägg på gång som skulle passa i den kategorin. Givetvis även det inspirerat av kunskap förmedlad på Framtidsforum. Men jag kan inte skriva det just nu, för nu är det dags att vara seriös och inrikta sig på morgondagens predikan.

Men håll utkik, det kanske kommer!
* detta gör mig kvalificerad att bli ärkebiskop!

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

”Tobbes Kverulationer” kan möjligen vara en mer träffande kategorirubrik

2010-09-05 @ 16:25:40
Postat av: Jan Andersson

Nja, det är ju rubriken (ungefär) på min blogg det ;-)

2010-09-05 @ 20:20:14
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Andreas Holmberg

Hej Torbjörn! Bra kategori-idé! Vill du ha ett tips om "naken kejsare" så får du ett här.



Göran Hägglund (!!!) lovade ju - som bot för att han inte deltagit på Pride - att man ska få byta könsbeteckning utan att byta kön, t.ex. registrera sej som man men fortsätta föda barn. (Män föder inte barn enligt min kloka 8-åring). Förut krävdes kirurgiska ingrepp, en sorts självstympning, vilket hållit nere könsbytenas antal till 50-60 per år (mest män som tror att de egentligen är kvinnor!).



Och på ett sätt är det ju humant att de ungdomar och äldre som lider av denna moderna tvångsföreställning (eller moderna - de bygger väl på fixa (KD?-)idéer om hur en "riktig" man resp. kvinna ska vara i själen) nu ska slippa själva självstympningen. Lättare att byta tillbaka om inte annat - jag hörde en söndagsintervju på P1 med en kille (tjej?) som ångrade sej men inte fick byta igen (stackarn).



Samtidigt lär ju könsbytarsiffrorna raka i höjden om det inte krävs några ingrepp längre (mer än möjligen att käka skäggpiller?). Tokfeminister och andra står redo. Queerideologerna jublar - på S:t Olofs stiftsforum ansågs ju könsbytandet dessutom vara det ultimata argumentet mot ämbetsreformen 1958; passar inte könet teologiskt är det ju bara att byta så blir alla nöjda och glada (eller?).



Men det lär bli självförgörande för jämställdhetsarbetet (kejsaren är verkligen helnaken, även om sånt tycks väcka mindre uppseende i Pride-sammanhang). Hur ska Gudrun Schyman sen kunna föra sin lönestatistik och upptäcka hur många kronor hon ska bränna? Och hur ska vårdstatistiken fungera när vi inte vet vilka som är män resp. kvinnor?



En sak till dock: Kyrkan - även den konservativa delen som inte får "passa" här - måste nu ha pastoral, ömsint beredskap för 1) uppenbart missbildade människor med oklar könsidentitet (sådana finns!) 2) människor som av helt andra skäl gått bort sej i könsbytarträsket. Samtidigt som vi berättar för våra barn och ungdomar att de inte behöver stympa sej (snacka om "modern" omskärelse!) för att vara "riktiga" pojkar eller flickor. Killar behöver inte vara precis som Ken eller för den delen som Paulus - och tjejer behöver inte vara exakt som Barbie eller för den delen som Maria Joakimsdotter. Alla har vi vår personlighet och vår kallelse, även om vi betraktas som "feminina" män eller "maskulina" kvinnor.

2010-09-06 @ 04:15:21
URL: http://www.efsidag.blogspot.com
Postat av: Andreas Holmberg

Rättelse/komplettering: KD har gudskelov inte lovat att genomföra utan bara lovat att "titta på" reformen - enligt SR har Göran dock "öppnat för" den efter några obetänksamma uttalanden i samband med Pride. Och även M tvekar. Det handlar faktiskt inte om tvångssteriliseringar - det är frivilligt att "byta kön". Så det finns chansen att slippa värsta queer-galenskapen trots C, FP och de rödgröna (+Fi förstås). Om vi gör våra röster hörda. Ska våra barn och ungdomar behöva förvirras ÄNNU mer än idag?

2010-09-06 @ 07:07:25
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0