Just nu

befinner jag mig i Göteborgs stift, på en samling för OAS-rörelsens ledarskap, i vilket jag invaldes i våras. Jag flög ner redan i fradags och hann då hälsa på syster och svåger i Borås. I går förmiddag tog jag mig till den plats där vi är samlade: Lärjungagården i Torestorp.

Utan tvekan ytterst interssanta dagar. Som inbjuden föreläsare har vi Torbjörn Frej. Han pratar om medialitet, om New age och om hur vi kristna ska bemöta nyandligheten. Alltså utan tvekan ämnen som tangerar det jag skrivit några inlägg om under senaste veckan. Ett ord i rättan tid kan man tycka.

Efter den mässa vi strax ska fira så har vi ett pass kvar med Torbjörn. Jag har redan bett honom att han då lite ska beröra detta med alternativmedicinen och dess - ibland existerande, ibland icke-existerande - kopplingar till nyandligheten.

Om en stund firar vi som sagt mässa. Eftersom OAS-rörelsens ordförande (som skulle lett mässan) har blivit förkyld så har jag blivit ombedd hålla i den. Du som hinner läsa detta före kl 9.30 får gärna be för mässan. Och för all del, du som läser det efteråt kan be du också. Gud är ju inte beroende av tiden så han kan låta våra böner bli till välsignelse även om dom bes "efteråt".

Det är ju f ö detta Guds oberoende av tiden som gör att det kan stå i Uppenbarelseboken att Lammet är slaktat från evighet eftersom Jesus, enligt Hebréerbrevets ord gick in i den helgedom som inte är gjord med händer och där vann en evig förlossning.

Fortsättning följer, så återkom gärna till bloggen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Halleluja, Amen. Profetiskt är du också (allvarlig skämtsamhet.

Fortsätt att vara en röst i i natten. Kyrkans uttolkare har i alla tider försökt att tysta profeter. Det är det som gör ont om och om igen, förnekelsen.

2010-09-19 @ 16:33:32
Postat av: Jan-Anders

Synd att vi inte kunde bjuda på bättre väder när du varit på stadig Mark.

2010-09-20 @ 00:44:03
Postat av: Tobbe

Nej, vädret var inte det bästa. Men de flesta från trakten tycktes bara rycka på axlarna och säga typiskt västkustväder!

Jag noterade nog att jag var i dina trakter. Synd att man är så nära varandra utan att mötas, men det får bli vid andra tillfällen.

2010-09-20 @ 01:41:52
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0