Vart tog våren vägen?

Att vara ute och titta på valborgsmässoeldar hjälpte inte. Att se på fyrverkeri uppenbarligen inte heller.

Första maj hade det sämsta väder man upplevt på många år. Det tyckte tydligen de flesta av länets MC-kompisar också. Det var max ca 100 som åkte första maj-rundan, mot ca 1000 de senaste åren, vilket man kan läsa om i NSD och Kuriren, ja t o m i Piteå-Tidningen. Att köra i regn kan vara svårt. Till och från immar det igen. Oftast inte på visiret utan på glasögonen. Alltså  måste man öppna visiret en aning och vädra, med risken att det kommer regnstänk på glasögonen och sen är det ännu svårare att se. Har någon en bra lösning på problemet?* Det kändes ibland som att man skulle hamna i situationen då ramsan "vart tog vägen vägen? Jag tror att vi är ute på en åker och åker" skulle bli användbar. Tur att han som körde före mig mellan Luleå och Boden hade stark baklykta: jag kunde ta sikte på något suddigt rött en bit fram och sedan bara försöka se till att densamma röda fläcken höll sig på rimligt avstånd. Mellan Boden och Älvsbyn hade jag en äldre motorcyklist framför mig som inte verkar ha riktig hum om kortegekörning. Han låg omväxlande i höger och vänster led och lika ofta mitt emellan dem. Väl framme i Älvsbyn dristade jag mig att ge den äldre gentlemannen lite undervisning i kortegekörning. En rätt som jag kanske kan ta mig eftersom jag bär en av de SMC-märkta arrangörsvästarna. Men längre än till Älvsbyn hängde jag inte med. Där hoppade jag av. Det hade två skäl: dels var jag blöt och less, dels ville jag givetvis träffa min gamle kamrat med fru och eftersom dom inte masade sig ut till Storgatan så fick jag ta in hos dom en stund istället. Och dom fick en oväntad anledning att skura hallgolvet pga allt vatten som droppade från mitt MC-ställ. Gott kaffe, trevlig pratstund och fr a fick jag ju se det omtalade barnbarnet som var på besök med sina föräldrar.

Efter en stund for jag hem, men så mycket tid tjänade jag inte på det men tillräckligt för att hinna bli torr och ombytt innan det var dags att ge sig iväg mot Älvsbyn igen - med bil denna gång. Dock endast till Klöverträsk för att vara med om öppnandet av restaurang därstädes. Tyvärr missade jag därigenom en av årets mesta vårupplevelser. Lunds studentsångare på TV kl 18. Men det kan man väl alltid ta igen via nätet. I Klöverträsk bor arbetskamrat med make i gammalt fint hus som dom håller på att rusta. Där fick vi sedan en kopp kaffe med imponerande mycket gott doppa** innan vi vände kosan mot Luleå igen (för mig alltså andra gången på blott några timmar).

* linser föreslog min gamle kamrat
** arbetsakamrat upplyste oss om att hon bara prioriterar bakning en gång varje år: Valborgsmäss. Så vill man bli bjuden på gofika och inte bara en torr gammelskorpa så ska man knacka på just på första maj! Vi gjorde alltså helt rätt.

Kommentarer
Postat av: fd socialdemokrat, numera Frimodig Kyrka

Några dagar före ringde grannen och försökte mobilisera oss till detta mycket viktiga första majtåg, ovetande om att jag blev ombedd att lämna partiet alt bli utesluten för att jag ställde upp för Frimodig Kyrka i kyrkovalet. Och visst, man måste ju inte vara medlem för att maschera, och visst man kan ju hålla med om det värdsliga även om man inte håller med om kyrkopolitiken. Men nog kändes det ganska bra när regnet öste ner att redan ha deklarerat (man kan göra det på många sätt så här års...) att jag stannar hemma i protest mot att man ska behöva bli portad bara för att ett "religiöst obundet" parti lägger sig i vad det trossamfund jag är engagerad i ska tro och undervisa. I praktiken gör denna sammanblandning att det ändå blir omöjligt för mig att jobba för eller rösta på socialdemokraterna i något val, eftersom detta skulle öka de partistöd som också kan användas för att bedriva kyrkovalskampanjer o dyl. Det vill jag inte riskera! Det ska väl kosta något även för socialdemokratin att vara engagerad i Svenska kyrkan, inte bara för dem som råkar ut för deras kyrkopolitik! Jag tillhör inte de som tror att änglarna gråter när det regnar, men nog har de anledning att gråta över socialdemokratin alltid! Så var inte missnöjd över vädret, alltid sänkte det temperaturen något inför valrörelsen!

2010-05-03 @ 22:18:02
Postat av: Tobbe

Rent ekonomiskt tror jag att det är tvärtom för det stora partiet: partiet får en ekonomisk vinst av sitt kyrkoengagemang. Jag vet ju vilka summor Frimodig kyrka får i mandatbidrag på våra 13 i kyrkomötet och 33 i olika stiftsfullmäktige. Vilka summor (s) med sina ca 70 i kyrkomötet (och hundratals sammanlagt i alla stiftsfullmäktige) det vågar jag inte ens tänka på.

2010-05-03 @ 23:00:05
Postat av: den gamle kamraten

"Vart tog våren vägen" var frågan.

Svaret måste väl bli: "Den är LOST!"

Fast det skulle jag väl skrivit igår, onsdag.

2010-05-06 @ 10:10:54
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Tur att jag alltid jobbar (sent) onsdagkvällar så behöver jag inte ens bestämma mig för att strunta i LOST.

2010-05-06 @ 22:22:58
Postat av: den gamle kamraten

Jamenvaddå??

LOST fastnar man framför 23.05 eller 23.20 - lite olika olika veckor. Då har du väl jovvat färdigt och behöver en avslappnande LOSTifikation - eller?

2010-05-07 @ 19:03:00
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0