Motorcyklism i Sverige och Finland

Startade på förmiddagen från Juoksengi för färd norrut till Pajala. Där sammanstrålade jag med gänget som skulle åka Pingstrundan. Hur många vi var hann jag inte räkna men fler än den lilla skara som åkte Första majrundan, Men så var det ju bättre väder också. Div personer som jag mer eller mindre känner träffade jag också. Hann också snabbt hälsa på Kh Monica Metsävainio som välsignade alla MC-åkarna. När vi kommit över till Finland och kört en bit så mötte ett nytt stort gäng upp och slog följe med oss.

Riktigt var vi for runt vet jag inte eftersom jag inte kan geografin i norra Finland så bra. Jag hängde bara med. Men vi kom till ett ställe som verkar ha sin bättre sida på vinterhalvåret. Minns jag rätt så hette det Ylästunturi. Där åt vi lunch och jag fick lyssna till en intressant redogörelse om meänkieli av kollegan Ritva Seppelä från stiftet som också är motorcyklist.

Tillbaka på delvis andra, delvis samma väger och så svängde vi in vid Pajala kyrka strax före kl 17. En person dirigerade så varannan motorcyklist körde på ena sidan kyrkan och var annan på andra sidan och så ställdes hojarna upp i långa led efter kyrkuppfarten. Ett brudpar kom gående ur kyrkan och hela MC-kortegen körde efter dem - jag gissar på väg mot bröllopsfesten. Men då svängde jag av. Bensin, kaffe och bulle inhandlades på OK och sen bar det av söderut.

Med bara några minuters försening kom jag till församlingshemmet i Pello till kl 18 och fick vara med om bön med två predikningar. Först av finsktalande predikant och det tolkades inte eftersom ingen som behövde tolk fanns i lokalen när dom frågade. Hade jag bara infunnit mig 4 min tidigare så hade det blivit tolkat. Men den andra predikan som hölls av kollegan Stefan Aro blev tolkad. Jag tror att jag någon gång tidigare beskrivit detta fenomen som exempel på stor laestadiansk generositet: om så bara en person behöver tolkning så är de övriga utan gnäll beredda att "uthärda" det. Kärleksfullt, säger jag.

Nu är jag sedan flera timmar åter i Juoksengi och har också fått bada riktig vedeldad bastu.

MC-tur, god predikan och bastu! Kan någon då komma på någonting som fattas för att livet ska vara fullkomligt?

Kommentarer
Postat av: Per-Eric Simma

Låter som en mycket lyckad dag!

Kan bara komma på en sak som kunde ha gjort den dagen ännu bättre, och det är att du dragit ihop ett helt gäng med MC åkare, som velat och kunnat dela ditt intresse för MC, bön och bastu!

2010-05-23 @ 02:28:27
URL: http://pesimma.blogspot.com
Postat av: Den gamle kamraten

Ett fullmatat veckoslut på konfirmandläger, kanske!

Som svar på sista frågan.

2010-05-23 @ 20:26:25
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Niclas Larsson

Som svar på sista frågan skulle jag väl säga: Altarets sakrament!

2010-05-26 @ 21:53:32
Postat av: Tobbe

Givetvis har Niclas rätt och det fick jag ju uppleva dagen efter!

2010-05-26 @ 22:36:55
Postat av: Sven Andersson

Motorcykeldåre!

Fast det är kanske bättre att vara dåre med motorcykel - de flesta av oss är ju utan...

Erinrar mej ett "ring-program" i radion, då en man

berättar att han köpt sig en ny stor och dyr MC.

Programledaren frågar hade du råd med en så dyr sak?

Ja, svarar mannen, det var en födelsedagspresent till mej själv. -Vad fyllde du då? 90 År!

Kör försiktigt, Tobbe! Sven A.

2010-05-28 @ 22:59:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0