Vilken dag?

Vilken dag är det idag? Eller snarare vilken dag var det igår (6 juni) eftersom inlägget sannolikt blir klart strax efter midnatt. Nationaldagen, svarar ni. Bara delvis rätt, svarar jag. Det korrekta svaret är MOTORCYKELNS DAG. Knappast finns något bättre sätt att fira nationaldagen än att fästa en flagga på hojen och blåsa omkring i staden.

Det var vad jag tänkt göra också. Och inte bara i staden utan ut på landet också. Luleås motorcyklister hade planerat att göra sin söndagstur till Storforsen. Min avsikt var att haka på. Men i morse kände jag mig lite slö och hängig så jag struntade i hela saken. Kanske bidrog också det måttligt förtjusande vädret till min tvekan. Men när jag insåg att lusten till en MC-tur inte var så stor så började jag bli orolig. Vad har hänt med mig? För fem år sedan hade jag slängt mig iväg även om det regnat. Inte ens den kompletterande tanken att jag efter besöket i Storforsen kunde ha ramlat in en stund hos min gamle kamrat i Älvsbyn och ljugit en stund lyckades få upp mig på hojen. Illa.

Funderade ett tag på om jag skulle ta en kortare tur under eftermiddagen bara för att visa mig på Motorcykelns dag, men inte heller det väckte någon längtan: Nu är det illa. Riktigt illa.

En del av senare delen av eftermiddagen ägnade jag åt att se Robin Söderling i finalen i franska öppna. Men det hade jag ingenting för. Han förlorade mot Nadal.

Eftersom jag planerat vara borta dagtid så hade jag redan igår på nätet letat efter lämplig kvällgudstjänst att deltaga i. Jag fann kvällsmässa i Mjölkuddskyrkan. Dit for jag alltså kl 18 (med bil!!!). En stilla fin stund. Efteråt tog jag med prästen till kyrkstugan och bjöd på fika. En trevlig och uppbygglig kväll.

Slutet gott allting gott? Men hur ska jag få fart på MC-lusten? Får se om det räcker med bättre väder.

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Det där du beskriver har jag genomgått några ggr under mitt liv. Som 16-åring med lättviktare så var det "WOW" tills bilen blev mer "WOW" vid 18. Sen tog det rätt många år tills mc igen började bli intressant igen och jag köpte då en offroadare på 250 kubik. Då var det verkligen "WOW" igen! Det "WOW":et fortsatte via en Yamaha XT 500 och en Kawa KLX 650. Sen blev livet mer "pressat" med barn och sjukdom och "WOW":et började avta igen. Det gick faktiskt till som du beskriver att det blev allt svårare att hitta "rätt" tillfälle och till slut sålde jag Kawan. Jag har nu varit utan tvåhjulig mc i några år och faktiskt så börjar suget kännas igen, så vem vet :-)

2010-06-07 @ 06:57:58
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Ajnn O Nym

det enda(?) du kan göra är väl att prata med Tomas Lindroth...

2010-06-07 @ 13:49:01
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Kanske, att Du vuxit lite och får värdefullare uppgifter.

2010-06-07 @ 20:50:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0