Nu är jag på G igen

Tog nämligen i afton en tur med motorcykeln. Det var ett tag sen sist. Ärligt talar så lockar det inte riktigt lika mycket som för några år sedan, men det har jag ju redan erkänt. Men visst lockar det lite. Och idag tillräckligt mycket för att få ut mig på vägen.

Redan igår kväll fick jag i telefon en inbjudan att komma förbi goda vänner som i dagarna befinner sig i sin stuga en bit bortom Kalix. Hade nog tänkt åka redan på förmiddagen, men då började jag återigen läsa i den bok jag omnämnt i förgående inlägg. Och hela dagen tänkte jag: "bara ett avsnitt till", "bara några sidor till". Till sist hade större delen av dagen gått, men då kände jag att jag nog ändå ville ut på hojen.

Koll av olja. Till OK för koll av däckstrycket och tankning. Sedan iväg. Och det är en härlig känsla att blåsa iväg i 110 på E4. Jag har sagt det förr men det är - hur märkligt det än kan verka - avstressande. Det är som att problemen och bekymren blåser iväg. Men lite kurvor vill man ha ändå. Alltså blir det som vanligt över Sundom mot Råneå. Hade jag haft mer tid på mig hade jag även kört över Niemisel-Morjärv. Där är det kurvor så det räcker. Men jag kände mig inte ha tid med ytterligare över fem mils omväg. Det räckte gott som det var eftersom jag startade sent på eftermiddagen.

Väl framme hos vännerna fann jag att där pågick vedsågning och huggning. Jag hjälpte till att såga av några stammar. Titt på de gulliga barnbarnen och lite kaffe och macka så hade den stund som fanns till förfogande förflutit och det var dags att ge sig av hemåt igen.

Nu blev det E4 raka spåret. Vid Kalix blev det vid några tillfällen riktiga problem då vägen tog riktningen rakt mot den lågt stående solen. Mitt solvisir räckte inte för att jag skulle se ordentligt. Det blev att sakta farten och skymma solen med ena handen. Men snart var problemet löst då vägen vände lite mer söderut och solen vred sig mer norrut. Kvart över tio lite drygt var jag lyckligt hemma.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

NU är det lite väl mycket mc igen, han kanske skulle behöva uppsöka den gamle kamraten och göra det han har seriebloggat om för att han vansköter bloggen… :)

2010-07-21 @ 17:43:48
Postat av: Tobbe

Då måste man först få hjälp att reda ut vilket av de tio buden det är man syndar mot när man "vansköter bloggen" genom omnämnande av tvåhjuligt motordrivet fordon.

2010-07-22 @ 02:08:06
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0