Äntligen klart

med målningen av huset. Men, undrar nu någon: "var du inte nästan klar med det för länge sedan?" Jo, förvisso. Nästan klar. Det som fattades var att låna hem en skylift och måla den sista översta delen av gaveln vilken jag inte kommer åt från stege (dvs den stege jag har tillgång till utan att låna). Ca 8 meter högt. Lite diskussion i kvarteret om man skulle hyra skylift tillsammans med grannar som också hade behov och frågan när det i så fall skulle ske så det passar alla och när man väl hittar en dag så är det dåligt väder osv. Till slut bestämde jag mig för att göra det själv på dag som passade mig.

Tänkte först i måndags. Men då var det regn på morgonen så jag bokade bort den och for till jobbet istället. Och tur var väl det för där fick vi alla som befann oss i kyrkan rycka ut och vara våra invandrade vänner till hjälp, vilka i slutet av denna vecka ska vara värdar för en stor grupp människor. Dom hade skaffat kött i mängd men de gamla frysar de fått låna å affär i närheten visade sig inte fungera tillfredsställande. Alltså blev det att i panik hyra in två affärsfrysar som vi fick placera i samlingssalen i kyrkan. Lite annorlunda arbetsdag minst sagt.

Lediga dagen fick flyttas till tisdagen och då var det målarväder. Strålande sol och värme så färgen torkade snabbt så andra varvet kunde målas kort efter första. Nu ska man ju inte måla i starkt solsken, inflikar den kunnige. Just det. Men eftersom aktuell husgavel är på norrsidan så blev det en perfekt kombination av värme och skugga. Inga problem att hyra, hämta (med benägen hjälp av god vän som har drag på sin tillräckligt stora bil) och hantera skyliften.

När arbetet var slut framåt 18-tiden på kvällen (just före glassbilens besök) kunde jag inte låta bli att leka lite. Höga höjder och andra farligheter förvandlar mig snabbt till ett barn på julafton. Alltså var jag givetvis tvungen att pröva att köra upp liftkorgen i högsta läge. Det blev högt över hustaket. 12 meter upp i luften innebar att jag kunde se ner på taknocken från en höjd ytterligare nära 6 meter upp (4 meter + min egen längd). Klart faschinerande att få detta helikoptersperspektiv på kvarteret. Tanken som kom för en var bara "tänk om det just nu blir något fel på liften så den inte går att fälla ner". Nå, brandkåren har ju en skylift som når betydligt högre. Så även uthyrningsfirman. Och jag hade mobilen i fickan om hjälp skulle behöva påkallas.

Jag erkänner det öppet: jag är barnslig och lekfull av naturen.

Kommentarer
Postat av: Sigrid L

Barnslig och lekfull? 12 meter upp? Tja, inte håller jag med. Galet verkar det för mig. Håller mig helst på marken...

2010-07-07 @ 19:32:36
Postat av: Jan Andersson

Nä, det är klart kuligt att göra så! Så gjorde jag senast jag hade en skylift också :-) Dessutom passade jag på att öka på spänningen genom att utan att märka det slå till nödstoppen så när frun och jag(vi var bägge två i korgen) skulle ned så hände inget vid knapptryckandet. Ett antal spännande ögonblick senare noterade jag att nödstoppen var aktiverad och med den avslagen så gick det sen incident-fritt :-)

2010-07-07 @ 21:33:11
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Tobbe

Roligt Jan att det finns fler som förmår uppskatta det ljuva livet! Men om ni var båda i korgen så måste ni antingen haft större skylift (hur högt kom ni då?) eller brutit mot reglerna (i min liftkorg fick vara högst en person och maxvikt ca 130 kg)

2010-07-08 @ 11:16:40
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Laestadian

Här är annars en film från laestadianernas sommarmöte i Finland:



http://www.youtube.com/watch?v=jgJT59aQEBY



Mycket folk eller hur?

2010-07-08 @ 21:08:42
URL: http://www.youtube.com/laestadianinfo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0