2 x Kyrkstuga

Idag (eller igår, dvs torsdag) på eftermiddagen, efter det att jag haft begravningsgudstjänst för en hundraåring och efter det att jag varit en stund i Hertsökyrkan och ledsagat div männsikor som ska hjälpa oss ta vara på det kött som vi har kvar i en frys i Hertsökyrkan efter förra veckans stora matservering så for äldsta sonen och jag en stund till badstranden Storsand* vid Luleåälven i närheten av affärs- och industriområdet Storheden**. Sedan stack vi till kyrkstugan och sonen drack kaffe och jag åt middag. Hur mysigt är det icke att vara där!

Så mysigt att jag for dit en gång till på kvällen efter det att jag haft veckomässa i Örnäsets kyrka och efter det att vi fikat i församlingshemmet det som en av församlingsborna bjöd på. Ja, jag for inte dit ensam utan tog några vänner med mig och vi drack te och samtalade, bla om mina skriverier här på bloggen om bikten. Så även om laestadianismen och OAS-rörelsen.

Så mysigt var det igen att vara i stugan så jag funderade på att sova över. Men så kom jag ju på att det var en vanlig vardagkväll och då får man ju inte sova där, enligt reglerna. Visserligen finns en sedvanerätt som säger att om man far till stugan för att arbeta på dess renovering så kan man ju inte vara skyldig åka hem till byn varje kväll utan kan få stanna över. Alltså brukar jag vid övernattningsbehov under veckorna se till att slå i en spik i en vägg någonstans så att jag kan uppleva att jag jobbat på stugan och därmed uppfyllt all rättfärdighet.

Alternativet hade ju varit att jag behövt gå och bikta mig. Men eftersom jag nu fått upp biktfrekvensen så är väl alla biktpräster upptagna!


* OBS! inte att förväxla med Storstrand där det var OAS-möte. Eller är det jag som gör det så att badstranden heter Storstrand och lägergården Storsand?? Hjälp!!

** från början var det ett industriområde men när OBS! etablerades där så började alla olika typer av affärskedjor dras dit. Om Luleå vunnit kampen om IKEA över Haparanda så hade det också hamnat där (IKEA alltså, inte Haparanda).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0