Biskop i säkerhetskontrollen

Jag var alltså på Ålandsfärjan. Hos bloggranne kan man även läsa om frimodiga evangelisationsförsök på båten.

Efter Ålandsfärjedygnet besökte jag släktingar i och utanför Uppsala. Både min syster och svägerska och svåger hann jag träffa. Dessutom min son som tog sig upp till Uppsala från Stockholm några timmar på lördag kväll.

Mycket snö var det. Så mycket snö har jag aldrig någonsin tidigare sett i Stockholm och Uppsala. När vi var ute och promenerade på den uppländska landsbygden så kändes det faktiskt som norrland!

Måndagen var jag åter i Stockholm och deltog i en studiedag för präster anordnad av OAS-rörelsen. Den handlade om kristen äktenskappssyn och innehöll värdefulla föredrag (av Bengt Holmberg, Yngve Kalin och Erik Johansson), en gudstjänst med lovsång och predikan av Hans Weichbrodt och tillfälle till förbön - men då hade jag och norrländsk prästkompis redan fått ge oss av mot Arlanda.

Väl framme där gick vi givetvis genom säkerhetskontrollen. Tre gånger blev jag stoppad. Först tjöt det när jag gick genom den dörrlösa dörrkarmen; jag hade glömt att jag hade mobilen i fickan. Sedan blev jag kroppsvisiterad trots att det inte tjöt när jag andra gången gick igenom kontrollen. Tredje gången blev jag stoppad innan jag skulle ta mina grejer från bandet eftersom dom sett nå´t misstänkt i mitt bibelfodral. Då fick jag undervisa dom om vad det är för liten metallburk jag har med mig med biskopsinvigd helig olja att smörja sjuka med. "Det kan biskopen intyga" sa jag eftersom jag just upptäckte att biskop C-A Aurelius stod efter mig i kön. Vi har ju sett varandra i kyrkomötet och fick nu en pratstund. Han höll på och jobba med en nyöversättning av katekesen berättade han.

Men nu är jag sedan några timmar hemma igen. Sista färden gick med Frimodig kyrkas egen taxi. Div tel och lite bloggande. Nu kopplar jag av med lite te och tv.


Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Tack för att du gör reklam för min blogg. Och tack för en bra helg med både djup gemenskap, skratt, gråt, visioner och uppbyggliga samt undervisande moment. Den ska jag leva på länge. Titta gärna in på bloggen igen, den handlar om ämbetsfrågans konsekvenser idag!

2010-02-12 @ 01:01:21
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0