Gott nytt (blogg-)år

Nyårsafton. Dags att se bakåt och summera.

Vad har utmärkt det gågna året?

I familjelivet att det var drygt ett år sedan näst äldsta dottern blev sämre igen. Just för exakt ett år sedan var det riktigt illa, men innan nyårsaftonen var slut hade det vänt. Lite senare (februari) blev det sämre igen och vi tillbringade en dryg vecka i Umeå. Så de gripande svenska insatserna i OS såg jag i dagrummet på avdelningen därstädes. Sedan april bor hon i sin lägenhet men behöver alltjämt daglig assistens.

Sommaren innebar inga långa semesterresor för min del. Det längsta var väl en MC-tur till kollegan Mats i Malmberget och resa till Pingstrundan uppe i Pajala med omnejd. Och någon utflykt upp till Svanstein/Juoksengi. Dessa gör jag till återkommande tradition!. I övrigt ägnades stora delar av sommaren åt att måla huset - två varv.

Div engagemang kopplat till Frimodig kyrka: två gånger Stockholm - Åland t o r. Ena gången med alla våra förtroendevalda, andra gången med bara kyrkomötesgruppen. Två vändor till kyrkomötet i höstas och en sväng till stiftsfullmäktige. Man håller ju på att bli en riktig kyrkopolitiker!

Ett inplanerat besök i Karleby i samband med kyrkhelg därstädes fick jag inställa då mamma blev sjuk (hon har repat sig men visst märks lite sviter efter stroken). Helgen efter for jag dock till OAS-rörelsens ledarskap och hörde intressanta föreläsningar av Torbjörn Frej. Kunde samtidigt passa på att besöka syster och svåger i Borås och se deras nya hus.

På jobbet har arbetet präglats av förberedelser inför församlingssammanslagningen (eller indelningsförändringen som det korrekt heter). Ett steg på vägen är att vi distriktspräster inte längre är arbetsledare men väl verksamhetsansvariga i distriktet.

Vad bloggen beträffar så har jag under året - i några steg - sett en tydlig ökning av antalet läsare. Får också allt fler vittnesbörd om att bloggen även läses vida omkring, tex i vårt östra grannland. Givetvis innebär det att man omöjligt kan vara alla till lags. Vilket också märkts under året. Ni får ta mig för den jag är! Vid det här laget (jag har nu bloggat i några år) så vet du ungefär vad du kan vänta dig och kan bedöma om det tilltalar dig eller inte. Givetvis ska jag försöka tänka på att det jag skriver kan träffa även på annat sätt än det jag har i huvudet när jag skriver, men jag vill också påminna kära läsarna om att bloggläsande är en helt frivillig sysselsättning. Så "den som sig i leken ger får leken tåla" gäller vid bloggläsande såväl som i andra sammanhang. Man "måste" inte läsa allt som bjuds. Det gör inte jag heller när det gäller bloggar.

I övrigt önskar jag alla kära läsare ett välsignat gott nytt år!


Namnet Jesus aldrig mister genom tiderna sin glans
Det om evig kärlek vittnar som hos ingen annan fanns
Det till uppgift har att samla till Guds ständigt öppna famn
alla mänskor unga, gamla detta underbara namn
Namnet Jesus himlens hälsning Det mitt hjärtas kärlek vann
I det namnet fann jag frälsning, inget annat frälsa kan

Kommentarer
Postat av: Sofia

Gott nytt år!

2011-01-01 @ 12:05:32
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Psalm 716, är så vacker och säger det som för mig betyder så mycket - Han min kärlek vann och hos Honom fann jag Frälsning, ingen annan Frälsa kan!

2011-01-01 @ 13:20:34
Postat av: Suppleanten

Till Juoksengi är du alltid välkommen!!

2011-01-02 @ 21:11:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0