Högmässa med konfirmation

har vi alltså haft idag i Örnäsets kyrka. Kyrkan proppfull. 34 konfirmander. Nåja, inte en hel högmässa, vi förkortade den lite. Kyrie och laudamus ersattes av sång av konfirmanderna, predikan av deras redovisning som var tre dramer; om den lame som bars till Jesus, om den förlorade sonen och om äktenskapsbryterskan. Men i övrigt var högmässan komplett. En fin gudstjänst tycker jag att det blev och det fick jag höra av andra också.

Helt klart en mycket positiv upplevelse att ha fått vara med om denna konfirmationsläsning. Roligt också att för några av mina mer "lågkyrkliga" ledarkollegor kunna visa vilka rikedomar som kan finnas i liturgin bara man utnyttjar dem väl.

Nu märks det att man jobbat länge i stan och i församlingen. Några av konfirmanderna visar det sig att jag döpt, någon av hjälpledarna också. Och föräldrar som jag vigt. En av konfirmanderna som jag döpt har ett yngre syskon på ca fem år. Där blir det alltså konfirmation om tio år. Hinner jag med det? Då är jag nästan 67! Tiden går och vi med den, som man säger.

Återstår bara att berätta hur jag tog mig till kyrkan: med motorcykel givetvis! I eftermiddag planerar jag att gå på gudstjänst i bönhuset. Roligt att också gå till "ordets hörande" när man själv inte är huvudagerande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0