Åter på jobbet

Jag har ju varit borta därifrån i nästen tre veckor.* Dessutom var det många bland arbetskamraterna som var på semeter under den tid jag jobbade mellan min semester och lägret. Och plussar man då på den tid då även jag hade semester så är det några arbetskamrater som jag inte sett på tre månader.

Konfirmanderna träffade vi också idag på aftonen. Förberedelse för konfirmationen på söndag. Kåp-provning, övning av de dramer som konfirmanderna ska göra som redovisning samt utdelande av de uppgifter som alla ska ha i mässan på söndag. Det blir alltså högmässa med konfirmation. Här får ni kvittot på att man kan ha många lekmän aktiva i en gudstjänst. Hela trettiofyra konfirmander får alla varsin uppgift. Det gladde mig att vi fick sex frivilliga som blir textläsare (2) och förbedjare (4). Övriga 28 blir blir kors- ljus- standars- nattvardskärls- och bibelbärare i processionen. Några kollektörer.  Ett gäng medverkar i evangelieprocessionen och några biträder vid dukandet och avdukandet av altaret. Men allt detta ska vi öva imorgon. Och på söndag som sagt den stora högtiden.

Hur det går, det berättar jag på bloggen - inte på Facebook!

* här kan man se hur omedvetet påverkad jag är av ett fullständigt felaktigt tänkande. Jag luras alltså av det felaktiga tankemönstret att säga att jag är "på jobbet" när jag besöker det hus där kontoret ligger. Men givetvis har vi som deltog i seglarkonfirmandlägret varit "på jobbet" även på en segelbåt i Stockholms skärgård.
...hrmm---!


Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Tänk om du hade varit vän med dem på Facebook, då hade du vetat "allt"... Skämt åsido: Du glömmer väl inte att räkna med de anställda lekmännen orgainst och vaktmästare. kyrkvärdarna är väl också med även om de "bara" föregår med gott exempel när man ska resa sig och sätta sig. Det blir väl ytterligare fyra lekmän som medverkar i högmässan! Svårslaget i en "lågkyrklig gudstjänst" om man inte har en 100-mannakör förstås.

2010-08-29 @ 18:25:19
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0