Fler bloggvänner

"I mitt förra inlägg käre bloggläsius..." * har jag redogjort för de tre bloggar som jag regelbundet följer. Det betyder att dom skriver så pass ofta, så långrandiga inlägg och för det mesta så pass intressant att man inte vill samla för många inlägg på hög innan man läser. Alltså kollar man in dessa bloggar relativt ofta.

Men dessa är inte de enda jag följer. Andra bloggar jag också läser (och till vilka jag har länkar här på sidan) är

Hanna Johnselius. Givetvis. Hon var ju den som tillsammans med min gamle kamrat inspirerade mig att börja blogga en gång. Till henne står jag alltså i en evig tacksamhetsskuld. Tyvärr skriver Hanna så sällan att man vänjer sig vid att inte behöva besöka bloggen så ofta. Men under mitt blogguppehåll har hon fått fart på skrivandet. Under sju veckor skrivit lika mycket som under senaste året känns det som. Dessutom har hon (för vilken gång i ordningen?) ändrat utseendet på bloggen. Just nu har hon (igen!) samma utseende på den som jag har på min. Känns ju bekant men samtidigt något förvirrande. Är det växlande sommar- och vinterutseende på bloggen, månne? Givetvis är det också bra för min i övrigt helt politiskt inkorrekta image att visa att jag är bekant med en prästvigd kvinna (som inte heller tycks skämmas över att vara bekant med mig).

Gunvor Vennberg. God vän pga gemensamt engagemang i Frimodig kyrka. Förra året när vi kallade till en första träff för medlemmarna i Luleå stift, ringde Gunvor upp mig och vi pratade länge. Nu är hon v ordf för Frimodig kyrka i stiftet. På sin blogg blandar hon fromheter, politiska inkorrekheter med berättelser ur en småbrukares vardagsliv. Har väl inte heller skrivit i en fart som gjort att man behövt bli svettig för att hänga med men lite mer fart har det varit på den bloggen också på sistone. Heja på.

Prästerik. Kollega - också aktiv i Frimodig kyrka - som arbetat i Örebro. men nu har han blivit ansvarig för missionsfrågor på EFS. Hans korrekta titel kan jag inte men det är kul att spana in hans blogg då och då.

Tanja Bergkvist. Det är ingen jag känner. Stötte bara på hennes blogg kort före fastan genom hänvisning från annan blogg eller hemsida. Hon är ju bara så totalt uppkäftigt politiskt inkorrekt att man bara måste länka till hennes blogg.

Men när jag nu sitter och skriver så inser jag att jag visst läser flera ytterligare bloggar. I vart fall då och då.** En som jag naturligtvis måste nämna - eftersom han med mig är med i Frimodig kyrka är Per-Eric Simma som kallar sin blogg sameblogg - but different. 
 
Men nu har jag med råge passerat måttet för hur många länkar till andras bloggar jag vill ha på min blogg. Redan när jag startade min blogg bestämde jag mig för att inte ha en lång bloggroll i ena kanten. Jag har alltid retat mig på sånt. Varför? Kanske därför att jag tyckt att det verkar skrytit? Se här så många bloggar jag läser, typ! Eller för att det är lite dominant, ungefär som om man vill styra sina läsare att läsa detsamma som man själv läser? Kanske dags att jag rensar i min länklista? Men då var det ju det här med att vissa blogg-grannar hör med till denna bloggs väsen. Dom kan jag ju inte ta bort.

* formulering knyckt från min gamle kamrats blogg

** dock har jag aldrig börjat läsa den blogg som min gamle kamrat ständigt tycks reta sig på men likväl inte kan låta bli att läsa, den sk pastorsbloggen. Pastorn själv kanske jag möter på OAS-mötet i sommar på Storstrand.

Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Man tackar. Att bli omnämnd på Tobbes blogg är stort! (jag ska hålla koll på min hittills blygsamma besöksstatistik) Det var bra att du förtydligade din definition av regelbundet, det är viktigt för min inspiration att ha några som jag (tror) läser bloggen att vända mig till! Annars var ju mitt huvudsyfte för att kommentera ditt förra inlägg om bloggar givetvis att få lite gratisreklam!!

2010-04-08 @ 22:48:25
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/
Postat av: den gamle kamraten

Intressant detdär med länklistor oss bloggare emellan. Jag läser sällan eller aldrig vad andra bloggare i sin tur länkar till - bara "mina egna".

Vad gäller den på i andra fotnoten anspelade "pastorsbloggen" å min egen blogg läser jag dem men retar mig sannerligen inte STÄNDIGT på. Vill ha med den eftersom jag vill att mina länkar skall spreta åt olika håll och att en frikyrklig blogg därför passar. Att den är skriven av en person som är viktig för många ungdomar jag också då och då kommer i kontakt med gör den inte mindre läsvärd.

2010-04-09 @ 09:03:33
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Gamle kamrat!

Ordet ständigt ska kanske inte tas efter bokstaven, men min bild är nog att du nämner densamma bloggen oftare när du retat dig på (ifrågasätter) något än när det (eventuellt) är något du djupt uppskattar.



I övrigt så bugar jag för din vidsynhet att vilja ha länkar som spretar åt olika håll. Själv är jag ju betydligt trångsyntare än så.

2010-04-09 @ 10:10:25
Postat av: Kyrkvärd på språng

Tanja Bergkvist-håller med! Tack för länken, jag fastnade där i över en timme. Vilken frisk fläkt!

2010-04-09 @ 18:47:20
Postat av: Tobbe

Men då är det kanske snart dags att ändra signaturen till "Kyrkvärd fast vid tangentbordet".

2010-04-09 @ 19:43:33
Postat av: Hanna

Kul att få en liten presentation på din blogg. Har inte kunnat blogga på ett tag eftersom jag länge haft ett välkomnande till nya läsare pga en artikel i Kuriren. Men nu ska bloggandet få ny fart igen. Tar du dig en tur på MC:n hit i sommar?

2010-04-25 @ 11:40:54
Postat av: Tobbe

Självklart är Kalix en av de orter som ligger på lagom avstånd när visst tvåhjuligt fordon kommit fram

2010-04-25 @ 20:48:15
Postat av: Hanna

Ja, jag ändrar min bloggs utseende efter årstid (och ibland efter humör).

2010-04-25 @ 23:02:16
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0