Stugvecka

Nu har jag bott en vecka i kyrkstugan. Skrev ju om att jag var här förra helgen men jag bestämde mig att sova här varje natt. Det har varit otroligt mysigt. I går kväll hade jag besök av två goda vänner och en arbetskamrat som följde mig hit efter surströmmingsfesten i Hertsökyrkan. Goda samtal och bön. Att vara i kyrkstugan är lite grann som när man var i farmor o farfars sommarstuga när man var liten på slutet av 50-talet - bortsett från att där fanns ingen elektricitet och så fanns ju vattnet ca 50 cm nedanför stugan så det var bara att hoppa i plurrret.

Här hoppas i andra plurr:

1. Jobbet. Under veckan har vi som ska vara ansvariga för höstens alphakurs träffats och planerat. I onsdags hade vi en träff med personalen där vi bl a fick information om pandemi-planen. Efteråt tankte jag: om mina arbetskamrater skulle råka ut för att jag dör under det kommande året så är den statistiska chansen att det sker pga att jag kör ihjäl mig på motorcykeln många gånger större än att jag dör i svininfluensan så dom behöver knappast skaffa munskydd när dom ska gå fram och lägga ner sin blomma vid min grav.

2. Frimodig kyrka och kyrkovalet.* Eftersom jag är den här i stiftet som får beställningar av valsedlar som folk gör via hemsidan så skickar jag brev i parti och minut. Dessutom får jag mail om hur kyrkovalrörelsen går på andra håll. Både från när och fjärran får vi många rapporter om även socialdemokrater som beslutar sig för att rösta på Frimodig kyrka. I vissa fall t o m sådana som i årets val kandiderar för (s). Ofta sådana som är aktiva för (s) i kyrkan liksom  av "födsel och ohejdad vana" - dom har alltid varit socialdemokrater - men som mer och mer inser att deras kristna engagemang för dem mycket närmare det som Frimodig kyrka står för än det som (s)-partiet står för i kyrkan.

3. SMC- Sveriges motorcyklister. Vi har länsårsmöte den 20 september. Eftersom jag är sekreterare så innebär det en del jobb att ta fram handlingar mm. Nu ska jag jobba med det. OBS! jag är ledig idag så inget MC-jobb på arbetstid.

4. Hojen. Under veckan har jag kört några gånger. Idag är det mycket fint väder. Kanske tar jag hojen till Boden när jag ska lämna protokollen för SMC till revisorn.

5. Kyrkstugan. Det är ju här jag är just nu. Men nu är det slut, nu far jag hem. Men jag har inte bara latat mig och myst i stugan, jag har jobbat: dels köpt en ny elkontakt som jag ska installera, dels köpt en liten skjutregel som jag monterat på innerdörrens utsida vilken man kan skjuta för när man lämnar stugan med värmen på så inte innerdörren far upp med elslöseri som följd, vilket hänt någon gång.

* se även föregående inlägg - ta dig tid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0