I församlingens gemenskap

Först lördag. Då hade vi en öppet-hus-dag i Örnäskyrkan och Örnäsgården. Nästan alla församlingens anställda var där: pedagoger som visade lite av sitt arbete, bl a skolarbetet och erbjöd de besökande barnen att bli ansiktsmålade; diakoner som berättade om våra insatser och aktiivteter för vuxna och där presenterades även vårt alpha-arbete; präster som berättade om de kyrkliga handlingarna; musiker som spelade på orgeln och lät folk få en inblick i körlivet; församlingsvärdinnor som visade hur man kan arrangera för minnsstund i församlingshemmet. Även representanter för begravningsverksamheten var där. I församlingshemmets stora sal var ett antal av de olika nomineringsgrupperna* representerade med foldrar, tidningar och valsedlar. Roligast var det ju att smyga runt kring kristdemokraternas bord för dom hade en skål med godis på bordet.

Tyvärr kom kanske inte riktigt så mycket folk som vi hoppats på - berodde det på det halvdåliga vädret eller på att folk inte visste om dagen eller på allmänt ointresse? Ja, det får vi väl försöka reda ut svaren på. Men roligt var det. Det gav klar mersmak tycker jag. En sådan öppet-hus-dag borde vi ha varje år.

Söndagen var jag också i församlingens gemenskap, men det var i gudstjänsten i Hertsökyrkan. Till min glädje fick jag ha min tvillingbror vid min sida vid altaret. Han är också präst och var med sin hustru på besök hos våra föräldrar över helgen.

Alltså två gånger på en helg i "församlingens" gemenskap. En gång med de anställda, en gång med gudstjänstfirarna. Hade egentligen tänkt hinna till bönhuset också på eftermiddagen men middagen med bror och svägerska hos mor och far drog ut på tiden. Om jag även hunnit med det församlingsbesöket hade jag trefaldigt haft anledning att ställa den fråga som jag nu har tvåfaldig anledning ställa: vad är det egentligen som är församlingen ?

* hade egentligen även tänkt skriva om vad som står i de olika nomineringsgruppernas foldrar och lite om några ytterst intressanta - och avslöjande - samtal jag hade med några av partiernas representanter (OBS! att här syftar jag på de nomineringsgrupper som verkligen är partier) men jag hinner inte just nu. Det får bli senare.

I övrigt så är det just nu nåt fel på bloggen så det är mer komplicerat än vanligt att se kommentarer och skriva inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0