101:a skälet att inte dammsuga

Det kom jag på - som av en händelse - i lördags. Tror i vart fall inte att det finns med i uppräkningen av de 100 anledningarna att inte dammsuga vilka jag tidigare delat med kära läsarna. Vad är det då för innovation?

Svar: fara ut och övningsköra med näst äldsta dottern. Jag använde alltså den taktiken i lördags eftermiddag. På förmiddagen hade jag (min ganska trogna vana trogen) varit på badhuset och bastat, och simmat och njutit i ångbastun och suttit i vanliga bastun och skrubbat mig ren från topp till tå - den regelbundna invärtes skrubbningen kom vid dagens mässa med skriftermål i kyrkan - och när jag skulle fara från badhuset så kom jag på att det var länge sedan jag hälsade på näst äldsta dottern. Så jag köpte en go'bulle och åkte dit och så drack vi kaffe tillsammans. Som vanligt när man är där på besök så får man göra lite av det som "fathers are for", i det här fallt häfta upp bredbandsledningen från uttaget i sovrummet via halltaket till vardagsrummet där dottern har datorn. Snyggt och fint blev det och nu slipper hon snava på sladden.

Och när vi väl hållit på med det så kom hon på att hennes trädgårdsmöbler behövde upp från balkongen till vinden. Och när väl det var fixat så kom hon på att det vore kul om vi kunde fara ut och övningsköra ett tag.

Nu har hon visserrligen haft körkort i åtta år men för sju år sedan drabbades hon av en skada som gjort henne delvis rörelsehindrad så hon inte kunnat köra så bra. Men nu har läkarna gett klartecken. men då måste vi ju öva lite. Det var roligt och det gick bra. Men jag fick hjälpa till lite med växelspaken. Det som fattas är automatväxlad bil. Det har inte hennes far men hennes fars kollega och gode vän har en. Jag har redan bokat in att få låna den till helgen så kan vi öva lite mer. Då behöver jag inte dammsuga nästa lördag heller. Gäller bara hitta något bra svepskäl för lediga morgondagen.

Kommentarer
Postat av: Hanna och Mattias

Detta var ett trevligt inlägg men om jag då får kontra till varför du ska dammsuga är just anledningen; för din dotters (och andras) skull. Du vill väl inte att hon ska snubbla på ditt damm när hon kommer hem till dig!?

2009-10-19 @ 12:46:25
Postat av: Bara Hanna

Du får gärna radera Mattias i den förra kommentaren. Min dator lever lite sitt eget liv och "tycker" att jag ska skriva in mer än vad jag själv vill...

2009-10-19 @ 12:48:06
Postat av: Gunvor Vennberg

Jag sitter och funderar på om det är så att det inte är någon alls som dammsuger hemma hos dig (hur ser det då ut egentligen börjar jag fantisera. Snart blir du tvungen att bjuda hem mig för att mina fantasier ska vederläggas...) Jag kan inte påminna mig att jag har läst något om någon ev livskamrat på din blogg, men om du har någon förmodar jag bara helt heteronormativt och konservativt att det rör sig om en lagvigd hustru, det känns liksom som din stil. Eftersom du, tror jag, inte tar illa upp av att man argumenterar utifrån bibeln - iallafall gör du det själv - så blev jag lite inspirerad av dina 101 skäl. Det är ju inte varje dag jag har chansen att utlägga texten för en präst dessutom ;-)



Om jag bara får anta att någon annan dammsuger (annars kan ju hälsoskäl vara gångbara) kan jag ge dig 5 bibliska skäl till varför du borde dammsuga ibland:



"Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag" gal 6:2



"Ni män, älska era hustrur så som Krustus har älskat kyrkan och utlämnat sig själv för den" Efesierbrevet 5:25



"Ni vet att var och en som gör något gott får sin lön för det av Herren, vare sig han är slav eller fri" Efesierbrevet 6:8



"Var ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Tänk inte bara på ert eget bästa utan också på andras. Låt det sinnelag råda hos er som också fanns hos Kristus Jesus. Han ägde Guds gestalt men vakade inte över sin jämlikhet med Gud utan avstod från allt och antog en tjänares gestalt när han blev som en av oss." Fil 2:3-7



"Bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar ni miste" Jak 1:22



Jag förstår nog att det var med glimten i ögat du skrev dina 101 skäl, så vet då att jag också har det. Det kan ju dock vara bra med en viss försiktighet med tanke på din vida läsekrets att inte framstå som alltför mycket mansgris, det kan ju förstöra för själva saken - där har du ett sjätte skäl!



""Fri och oberoende har jag alltså gjort mig till allas slav för att vinna så många som möjligt." 1 Kor 9:19



Din (fd feminist)syster i Kristus

2009-10-19 @ 12:58:06
Postat av: Tobbe

Hanna

Ingen fara. Dottern var här och åt middag efter övningskörningen. Hon snubblade inte.



Gunvor

Ingen chans att du får se dammet. Om jag får en aning om att jag väntar sån't finfrämmande som gruppledaren för Frimodig kyrkas stiftsfullmäktigegrupp då kommer dammsugaren fram som ett skott.



Dessutom kan jag ju inte annat än ta till mig en så biblisk och uppbygglig predikan som den jag nyss läste.

2009-10-19 @ 13:59:06
Postat av: Gunvor Vennberg

Jag tror den var nog så uppbygglig för mig själv, det brukar ju vara enklast att kasta sten i glashus - jag känner nämligen igen mig en hel del i din beskrivning av att försöka smita, men till skillnad från dig blir jag inte betraktad som mansgris utan som en feministisk aktivist ;-)

2009-10-20 @ 15:36:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0