MC-drömmar

Till Ann O Nyms oförställda glädje ska jag nu skriva ett inlägg om MC.

Sista veckan, ja snart kanske t o m sista två veckorna har man nästan börjat tänka på motorcykeln. Och inte bara nästan. Jag har ägnat den många tankar. Det har ju varit töväder, ibland dygnet om ibland med endast en kort minussväng på natten men då har det återigen varit plus på eftermiddagen. Allt vad snö och is heter på vägarna är borta. Jag har tänkt tanken att jag skulle ta ut hojen för en kort tur. Mitt tidigare höstrekord vad gäller MC-åkning är 8 november och det satte jag redan första hösten jag ägde MC, 2004. Men jag köpte den ju 6 oktober så då var jag sugen att suga ut det göttaste.

I höst skulle det vara möjligt att slå rekordet med råge. Tre skäl bromsar mig:

1. Jag har tidigare i höst lagat hojen efter en lätt vurpa i våras. Tänk om jag skulle glida omkull igen. Inte annat så vore det ju väldigt skämmigt att ringa försäkringsbolaget igen och säga att det är dags för ny lagning så snabbt efter den gamla.

2. Man ska ju aldrig ta "ett sista åk". Det har jag tidigare undervisat kära läsarna om och jag kan ju inte handla emot mina egna ord. Det vore inte trovärdigt för en predikant!

3. Det finns faktiskt en större fara nu på hösten jämfört med sommaren och det är allt grus dom redan hunnit sprida på vägarna vilket ligger i högar vid korsningar och i kurvor just där man antingen ska bromsa eller svänga.

Alltså får hojen stå. Men drömma kan man alltid. Men helst då om roliga sommarturer istället för sura novemberturer. Min gamle kamrat har just på sin blogg påmint mig om hur tråkigt det är med november. Idag fick jag hjälp att drömma om sommarens MC-turer när jag på Kvantum träffade en yngre (än mig!) man med vilken jag delar både kristendom och MC-intresse. Vi kunde prata om båda delar. Fin kombination tycker jag.

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

När jag hade mc så var det offroadare som gällde. De ggr det var så pass mycket sommar som det nu är då körde jag utan tvekan, hehe. Grus o.d räds man såklart inte heller med en sådan, endast isfläckar o.d inger respekt då man har sommardäck. Med dubbdäck så är dock vinterföre helt möjligt också, testade dock inte själv då jag aldrig har gillat att frysa alltför mycket, haha! Fick dock se det i action en gång då jag var i "sommarstugan" på vårvintern. Där var helt snötäckt väg då. Då kom en offroadare susande förbi i minst 100 knyck, dessutom med lätt bredställ! Inte särskilt laglig fart då där är 70, men kunde inte låta bli att imponeras av hur overkligt det såg ut då man vet hur hala sommardäcken är!

2009-11-27 @ 08:19:24
Postat av: Tobbe

Inte riktigt min stil. Jag tar det betydligt lugnare (till tröst för alla läsare som oroas när dom vet att jag ger mig ut på hojen).

2009-11-27 @ 12:00:56
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0