Eld

1. Pyromans eld?
Som en del kanske sett i TV eller läst i tidningar eller på nätet så brann det i ett hureshus på Hertsön natten mot måndagen. I samma område brann två hyreshus för sex år sedan med en veckas mellanrum. Allt tyder på att åtminstone två av dessa tre bränder är anlagda. I ett av fallen har ingen tydlig brandorsak kunnat fastställas. Strax efter de två bränderna för sex år sedan fann man även på en vind i ett hyreshus något som tolkades som förberedelse till att tända på även det huset. Allt tyder alltså på att vi har en pyroman lös i området.

Alla vänners förbön är därför på sin plats. Förbön att den skyldige ska kunna stoppas. Att ingen ska komma till skada. Stort tack till Gud för att ingen ännu förlorat livet. Församlingen har vid de tre brandtillfällena varit aktiv i krisarbetet både akut och sedan efteråt.

2. Andens eld
vill vi däremot se mer av. Det får också vara vår gemensamma bön. I församlingslivet, i alphagruppen, i OAS-sammanhang får vi se det alltmer på olika sätt. Den elden är glädjande. Har just fått hem några beställda CD-skivor från olika OAS-möten. Jag hoppas att lyssnandet ska bidraga till att blåsa liv i elden i mig.

3. Nu gäller det att vi alla börjar brinna för Frimodig kyrka inför kyrkovalet i höst. Jag påminner om att även ungdomar fr o m 16 års ålder får rösta. Även frikyrkliga kan rösta (om dom är med i svenska kyrkan). Vi ger inte upp med svenska kyrkan. Det är nu vi ska ge de politiska partierna en match. Frimodig kyrka ställer upp i val på riks- och stiftsnivå i hela landet.*

* rättelse inskriven 28/9-09: detta var inte helt korrekt. I några få stift (tre?) hade vi inte listor i stiftsvalet

Kommentarer
Postat av: "Syster"

Fint att höra, att du vill be om, att lyssnandet ska blåsa liv i "elden inom dig".

Det får bli alla kristnas bön, hoppas jag. Min egen bön, att "elden ska ge liv, brinner också".

2009-05-07 @ 09:42:58
Postat av: Ann O Nym

nog är det bra att du uppmanar folk att rösta i kyrkovalet men det finns ju andra bättre(?) alternativ, vad gäller nomineringsgrupper...

2009-05-07 @ 10:01:18
Postat av: Systerdotter Lisa

Åh, usch ja, nu när man är stor får man ju börja rösta. Kyrkoval och riksdagsval och allt annat sånt där. Och så måste man sätta sig in i saker och ting och forma sig en åsikt. Usch, ibland är det inte alls roligt att bli vuxen.

Men jag ska ha Frimodig Kyrka i åtanke när det blir dax.

2009-05-07 @ 10:03:40
Postat av: Father Brown

Jag som inte röstat i de senaste kyrkovalen för att inte med min röst ge legitimitet åt ockupationsmakten skall kanske denna gång rösta på Frimodig Kyrka.



Lite tveksam är jag men om jag röstar är den gruppen den enda tänkbara. Någon annan kommer inte på fråga.

2009-05-07 @ 20:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0