Annorlunda helg

Idag fredag är jag ledig, imorgon lördag jobbar jag och på söndag är jag ledig* igen.

Det blir lite på tvärs mot vad det brukar vara. Normalt är jag ledig lördagar. Men även på annat sätt blir det lite ovanligt. På söndag kommer jag nämligen att vara i Boden på SMC:s "avrostning" för motorcyklister. Det betyder att jag inte kan gå i kyrkan på förmiddagen. Det händer inte ofta att jag missar högmässan. Däri blir jag ju ett ytterst dåligt föredöme för mina fromma läsare.

Men jag tänker att jag tar igen det redan i förväg på lördagen. På lördag kväll kl 20 firar jag nämligen mässa i Örnäsets kyrka i samband med Luleå fridsförbunds (öst -laestadianska församlingen, "kyrkan i Konsumbutiken") församlingsdagar. Vad jag ska predika om vet jag ännu inte. Ni får be för mig att Herren ger vad jag ska tala över. Jag hade en grej på gång men det talade jag över på veckomässan igår kväll. Kan jag ta samma sak igen?

Vad ska jag göra nu på min lediga dag? Dammsuga är givetvis ett stort behov. Men än har jag många skäl** kvar att låta bli det, så det dröjer nog ännu en stund. Jag har på morgonen lyssnat på några OAS-cd från olika möten som jag beställt. Bla min egen predikan från Rättvik 2005. Kul att någon gång kolla hur man själv egentligen låter. Nu håller jag på med det som jag tidigare gjort reklam för: katolske prästen Raniero Cantalamessa från OAS-mötet i Borås 2008. Har lyssnat på första CD:n. Det är verkligen lika bra som jag minns det från i somras. Snart tar jag mig an den andra så kan jag skjuta upp dammsugningen i 65 minuter till. Eller kanske jag ska bli modern och lyssna via min bärbara CD-spelare så kan jag dammsuga samtidigt.

* jag råkade först slinta lite med tangenterna så det blev eldig istället för ledig. Det borde man ju som präst vara varje söndag.
**se tidigare inlägg i ämnet

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

kan andra orera om samma sak på två gtj efter varann samma dag så kan väl oxå du även om det nu är samma vecka

2009-05-08 @ 18:10:21
Postat av: Elisabet Bergdal

Du har en otrolig förmåga att i predikan förmedla vad Herren vill ha sagt, på ett sådant vis att det går går rätt in medvetandet och sätter igång en process där pusselbitar faller på plats en efter en. Det du talade om på veckomässan är viktigt och värt att talas om igen. Jag ska be för dej!

2009-05-08 @ 23:56:08
Postat av: suppleanten

Du, Tobbe, får jag inte låna dessa två cd-skrivor med Cantalamessa som du hela tiden pratar om... Ta gärna med dem när du kommer till oss!

2009-05-11 @ 09:44:25
Postat av: Tobbe

Vaddå "jag" och komma till "oss". Jag vet faktiskt inte vem "suppleanten" är! och när är jag på väg dit?



Dessutom har jag just lovat att snarast låna ut dem, men kanske efteråt...

2009-05-12 @ 23:21:44
Postat av: suppleanten

ja, ja, jag hinner väl få lyssna igenom dem... vem jag är...? Var ska du predika 23-24 maj?

2009-05-13 @ 18:20:15
Postat av: Tobbe

Så det var SUPPLEANTEN som var suppleanten. Där ser man! Att jag inte tänkte på det. kanske har jag skivorna med, kanske är dom utlånade.

2009-05-13 @ 23:13:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0