En dag vilken som helst - men ändå totalt unik

Ikväll har jag suttit som jourhavande präst i telefon. Oftast har jag den uppgiften en gång i månaden men nu i juli blir det två gånger men i juni var det å andra sidan ingen. Sedan några år tillbaka är vi med i riksjouren, dvs präster från hela landet tar emot samtal från hela landet istället för stiftsvis som tidigare. Kvällens samtal har väl varit som det brukar: de flesta vaneringare som återkommer regelbundet men så mitt bland dessa samtal något då och då som blir djupt och angeläget.

Idag på eftermiddagen var jag för första gången på häktet efter semestern. De flesta av dem som var häktade i våras har nu lämnat häktet. Av de nya var flera "gamla bekanta". Det fyller en verkligen med dubbla känslor: roligt att se dom man känner sedan förut (en av killarna gav mig en kram! - och det var verkligen ömsesidig glädje) men samtidigt sorgligt att ses igen på det stället - istället för ute i friheten.

Idag på förmiddagen (eller igår för att vara exakt - klockan är ju över midnatt) hade jag ett sorgehusbesök. Jag har tre begravningar kommande vecka. När man jobbar i en stor stadsförsamling så är dem man ska begrava och deras anhöriga för det mesta människor som man aldrig träffat förut, men denna gång så hade jag i olika sammanhang mött änkan förut.

I morgon (dvs idag) hade jag tänkt klämma in en av min lediga dagar eftersom jag lyckats hålla dagen fri från arbetsuppgifter. Men bäst att kolla almanackan innan jag lägger mig. Det kan stå nå't där som jag glömt. Men om dagen är blank i almanackan så är det möjligt att det blir en tur till Västerbotten.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

men vad nu, ett inlägg om att en färd ska göras utan att i samma mening nämna ett visst fordon.

har han månntro redan gjort sig av med den i sinnet ?

2009-07-17 @ 09:22:44
Postat av: Tobbe

Det förhåller sig så att resan till Västerbotten, vilken måste bli av inom närmaste veckorna, har som anledning att hämta mindre möbel hos nära släkting. Detta kan inte ske med visst tvåhjuligt fordon. Men Ann O Nym har rätt! Jag kunde givetvis ha nämnt sagda fordon i åtminstone en bisats och klagat över att det inte gick ta MC i detta ärende. Kanske har Ann O Nym rätt i att jag redan börjat göra mig av med hojen i sinnet. Den som lever får se.

2009-07-17 @ 12:47:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0