Semester slut

Sista semesterdagen är nu snart tillända. Tack, gode Gud för semsetern. Fantastisk upplevelse att sluta semestern när halva sommaren är kvar. Normalt har jag sista åren haft augustisemester och då är ju sommarn slut redan före semestern är slut. Det här känns ju som att sommarn blir dubbelt så lång. Enda felet att semestern inte inföll under OAS-mötet i Borås. Av det jag tänkte göra av praktiska saker på gården och i huset är det mesta fortfarande ogjort. Men jag är ju en sådan person som arbetar "med paniken som inspirationskälla", så någon gång i slutet av september lär jag väl rensa i trädgården inför sommaren.

Skönt att börja jobba igen faktiskt. Men enligt vad jag sett i sommarplaneringen och av vad jag sett av förrättningsmängden när jag tjuvtittat in på expen så blir det lungt närmaste veckorna. Kanske får jag tid att rensa skrivbordet. Eller så får jag tid att ta ut alla extra fridagar*  (tidigare s k prostdagar) som är outtagna. Målet brukar vara att ta ut fem per termin så att alla tio ska bli brända under året. Jag har åtta kvar! Vilken präst! - börja jobbet med att tänka på ledigheten. Fy!

Hur som helst ser jag fram emot att få fira gudstjänst igen, det kunde jag göra varje söndag, även om jag är "ledig". På söndag har jag mässa i Hertsökyrkan kl 18.

* för den som inte vet så är dessa extra fridagar  församlingsprästers kompensation för att vi jobbar röda dagar när sk normalt folk är ledigt tex juldagarna, Långfredag, Annandag påsk m fl.

Kommentarer
Postat av: sven-åke nilsson

Men man kan också diskutera vad middagstid är, hemma i Närke så åt vi middag kl. 12.00 eller 13.00.

Och klockan 17.00 var det kvällsmat.Lunch åt vi aldrig. Det var Frukost, Middag och Kvällsmatsom gällde. Och frukosten var alltid kl.09.00. Kanske var det därför långrasten i skolan kallades för frukostrasten?

2009-07-14 @ 10:41:26
URL: http://karesuandoherden.blogspot.com/
Postat av: "Syster"

Har bara haft en dryg vecka semester, så det finns många lediga dagar kvar. Åker till Fagervik utanför Piteå, fred.-sönd. på Sommarmöte.

Det är något helt nytt för mig. Ser fram emot, att få del av Ordet samt som jag så mycket längtar efter "Gemenskap".

"Vi" är så många som "faktiskt" är lite ensamma i tron. Det är svårt att hitta den, sanna gemenskapen, i "kyrkan".

2009-07-15 @ 20:38:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0