Tillbaka

Kära läsare!

Nu ser jag en sakta dalande kurva i besöksstatistiken. Det beror väl på att jag inte skrivit så mycket på sistone. Det i sin tur beror på att jag sista veckan drabbats av någon slags influensa eller vad det nu är som gjort mig totalt utslagen så att jag knappt orkat släpa mig från soffan vare sig dag eller kväll.

Men idag har jag varit på benen. Bl a haft en begravning. Nu ska jag väl orka att då och då sätta mig vid datorn och producera något.

Vad har hänt se´n sist?

1. Barack Obama har installerats som president i USA. Säga vad man vill - och oavsett om man gillar honom eller inte - nog är det lite historiskt att en färgad* man blir USA:s president. Lite gripen var jag allt framför TV:n i tisdags. Men han borde ha fått med Martin Luther Kings klassiska "I have a dream" i sitt tal, det tycker jag nog - i alla fall för applådernas skull.

2. Uppdrag granskning har haft ett reportage om ytterlighetsutbrytargrupp i den katolska världen. Detta avser jag kommentera i särskilt inlägg, om det inte dröjer så länge innan jag får tid med det att det blir helt inaktuellt.

3. Luleå dalar sakta i elitserietabellen. Illa.

4. Min suppleant i Kyrkomötet, prästkollegan Stefan Aro, och jag har (på eget bevåg, men i enlighet med tankar i norrlandsgruppen vid mötet i Stockholm i november) bestämt att vi lördagen den 7 mars kl 14 här i Luleå (närmare platsbestämning kommer) ska ha en träff där vi tar initiativ till att bilda en Lulestift-avdelning av Frimodig kyrka. medlemmar och sympatisörer välkomna.

* svart vägrar jag kalla honom. Han är ju faktiskt halv-vit.

Kommentarer
Postat av: Anonym

1. Han kanske är vidskeplig och därför inte vågade citera MLK...

2. Såg delar av det. Hur de lurar ovetande kyrkoherdar att låna ut kyrkor..hur förljugna sanningar de för fram...

3. Det är oliiiiidligt spännande grundspel denna säsong.

4. Bra initiativ. Måste först bara avveckla partivarianten, så kan FK bli riktigt stor.

2009-01-23 @ 19:07:15
Postat av: Ann O Nym

Hur ser du på att LuDo har beslutat att ställa in både fackeltåg och minnesgudstjänst i anslutning till Förintelsens dag på tisdag ?

2009-01-23 @ 23:33:38
Postat av: Tobbe

Jag gissar att Ann O Nym med "Lu Do" menar Luleå Domkyrkoförsamling.

Jag vet för lite om saken för att kunna kommentera det. Vill vara säker på vad det handlar om innan jag uttalar mig.

2009-01-24 @ 01:01:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0