Nu blir man förvirrad

Första kablas det ut (efter intervju med ärkebiskopen) att svenska kyrkans kyrkostyrelse ska föreslå kyrkomötet införa en vigselritual som är helt könsneutral och för att inte reta dom som tycker att äktenskapet bara är för man-kvinnarelation så ska detta nya ritual helt sakna ordet äktenskap. Och detta skulle väl dessutom vara någon slags semantisk övning då kyrkan försöker hålla fast vid sin ståndpunkt från 2005 att godkänna och välsigna partnerskap men reservera ordet äktenskap för den heterosexuella situationen. Men eftersom man inte kan ha två ritual så får ordet äktenskap stryka på foten. Då blir ju många irriterade eftersom dom tycker att ordet äktenskap är så pass centralt när folk ingår äktenskap att ordet rimligen bör vara med.

Sedan får man höra att ärkebiskopen i intervjun inte riktigt kommer ihåg vad dom egentligen sagt på kyrkostyrelsesammanträdet. För nu heter det i media att i det könsneutrala förslaget så ska visst ordet äktenskap finnas med. Då blir folk också irriterade, alltså dom som tycker att ordet äktenskap inte kan appliceras på enkönad relation.

Dessutom har det hörts någonstans att i själva verket så ska kyrkan skjuta problemet framför sig ett tag till för det nya könsneutrala ritualet ska bara användas vid enkönade vigslar och att man vid vigslar mellan man-kvinna ska kunna fortsätta använda det gamla fram till dess att en helt ny kyrkohandbok antas.

Alltså vet jag inte längre vad det är jag ska vara för eller emot. Alltså avstår jag helt från att överhuvudtaget tycka något om saken. Konstaterar bara att när man börja överge de av Gud givna mönstren och ordningarna då blir det ingen ordning alls.

Nu önskar jag verkligen att det vore vår så jag fick ta en MC-tur och rensa hjärnan.

Kommentarer
Postat av: Janne

Som jag nämde tidigare, kyrkan är i fritt fall.

Ett andligt jätte bungy hopp utan gummisnoddar, selen med nödvändig utrustning, tror man inte längre på. Att den räddar en från svåra skador som uppstår från fall ifrån så höga höjder.

Det som förvånar mig är att man medvetet struntar i att man kommer att slå sig fördärvad om man hoppar utan gummisnoddar. Bäst vore ju att inte hoppa alls.

2009-01-15 @ 01:39:33
Postat av: den gamle kamraten

Jag delar bloggarens förvirring. Och undrar om kyrkoledningen är lika förvirrad eller om den egentligen bara är manipulativ. Typ så att "Vi slänger åt de könsneutrala något så att andra reagerar så att det vad det lider blir två - inte en - uppfattning som råder så att de som gammeltror får fortsätta att gammeltro och de som svammeltror skall ha utrymme att göra detta för en tid innan vi vet hur det går för man kan aldrig veta hur det går och det går ju ändå som det går fast åt olika håll i en bestämd rirkning vi håller fast vid fast vi byter fot hela tiden."



Sedan tror jag inte kyrkan är i fritt fall. Hon är så stor att hon inte kan falla fritt, bara långsamt glida. Inga plötsliga ras utan mer kontinentalförskjutning, alltså.

2009-01-15 @ 09:46:52
Postat av: Anonym

"Sedan tror jag inte kyrkan är i fritt fall. Hon är så stor att hon inte kan falla fritt, bara långsamt glida. Inga plötsliga ras utan mer kontinentalförskjutning, alltså."



När vår Herre bestämmer sig för att störta sin fotapall på jorden så går det på ett ögonblick.



Och han bröt ned sin hydda såsom en trädgård, han förstörde sin högtidsplats. Både högtid och sabbat lät HERREN bliva förgätna i Sion, och i sin vredes förgrymmelse försköt han både konung och präst.



7 Herren förkastade sitt altare, han gav sin helgedom till spillo. Murarna omkring hennes palatser gav han i fiendernas hand. De hovo upp rop i HERRENS hus såsom på en högtidsdag.



8 HERREN hade beslutit att förstöra dottern Sions murar; han spände mätsnöret till att fördärva och drog sin hand ej tillbaka. Han lät sorg komma över vallar och murar; förfallna ligga de nu alla. >2 Kon. 21,13. Jes. 34,11. Sak. 1,16.



9 Hennes portar sjönko ned i jorden, han bräckte och krossade hennes bommar. Hennes konung och furstar leva bland hedningar, ingen lag finnes mer; hennes profeter undfå ej heller någon syn från HERREN. >Ps. 74,9.



13 Vad jämförligt skall jag framlägga för dig, du dotter Jerusalem? Vilket liknande öde kan jag draga fram till din tröst, du jungfru dotter Sion? Din skada är ju stor såsom ett hav; vem kan hela dig?



Jag kan bara ännu en gång hänvisa till klagovisorna.

Från första till sista kapitlet, så talas det om den avfallna kyrkan, en av dom slumrande fåvitska jungfrurna.

2009-01-15 @ 10:25:41
Postat av: "Syster"

Svenska kyrkan agerar inte längre som en kristen kyrka. Vänder kappan efter vinden - står på "samhällets" sida mer än slår vakt om Guds ord.

2009-01-15 @ 15:20:12
Postat av: Tobbe

Hittills har jag varit ytterst ovillig att radera kommentarer på min blogg men nu har jag tagit bort en (och en följdkommentar som annars "hänger i luften")vilken jag uppevde mer som ett olustigt personangrepp än som en kommentar till inlägget.



Inlägget ifråga - som en del av läsarna kanske hann läsa - är ju bara ett exempel på hur lätt det är att överreagera på nätet där allt går så snabbt. Jag vill inte bidraga eller uppmuntra till sådant.



Personligen läser jag igenom mina inlägg - och kommentarer på andras bloggar - minst 5-6 gånger innan jag skickar dem för att vara säkar på att jag kylt ner mig ordentligt.

2009-01-15 @ 21:11:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0