I himlarummet*



I väntan på norrsken.
Här ser ni en bild från släktträffen i Lycksele. Det är min yngre bror Erik till vänster, jag i mitten och min tvillingbror Torkel till höger. Vi sitter i det sk Himlarummet vid "Robinson-Kents" (Kent Larsen) anläggning i en gammal miltäranläggning i ett berg i närheten av Lycksele. I detta rum får man se ett vackert bildspel/fim med norrsken projicerat i taket. Sagolikt vackert. Enligt beräkningarna så är det norrskensår igen år 2011. 

Men gladast är jag att jag lyckats lägga in en bild i bloggen. Man lär så länge man lever. Och helt utan hjälp av min gamle kamrat också!**

* bilden är hämtad från ett bildspel som en av de avlägsna släktingarna lagt in på släktföreningens hemsida. Jag försökte fixa en direktlänk till bildspelet men lyckades inte. Istället får du en länk till hemsidan. Klicka på Släktträffar, sedan på 2009 så kan du sedan där starta bildspelet. Jag inser att en massa bilder på okända släktingar till mig är ointressant för de flesta läsare (även för mig - dom enda jag känner förutom mig själv är mina två bröder på bilden ovan). Att jag ändå dristar mig hänvisa till bildspelet beror på att det innehåller en stor mängd mycket vackra bilder från Lycksele, bla den sk Gammplatsen och kyrkan. Den avlägsna släktingen är en mycket skicklig fotograf! (Man får även se en bild på den mugg i trä som ägts av prosten Erik Lindahl i Lycksele på 1700-talet - utomordentligt intressant! - nu i min fars ägo!)
 ** men någonstans i bakhuvudet har jag givetvis ett svagt minne av att han instruerat mig någon gång - en kunskap som legat och mognat i väntan på denna dag. Det är exakt som i det andliga livet: du äger kunskapen någonstans i ditt inre pga det andliga arv du bär och plötsligt en dag så kommer den Helige Ande och gör ordet levande och får dig att ta det avgörande steget och väcker tron i ditt hjärta.

Kommentarer
Postat av: sven-åke nilsson

Gratulerar men jag har också lyckats med det men jag måste erkänna utan Live Writer hade det nog inte gått.

IT-verktygen tycks bli enklare och enklare, så att till och med jag klarar detta.

2009-08-17 @ 10:33:36
URL: http://karesuandoherden.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0