Vårtecken 6, 7 (och 8?)

6. MC-tur utanför kommungränsen
Det blev Piteå först. Där kunde jag uträtta ett ärende åt äldsta dottern som ringt och frågat om jag möjligen, som av en händelse eventuellt skulle råka ta en MC-tur som likaledes som av en händelse skulle kunna gå förbi Piteå? För i så fall kunde jag hämta ett par byxor åt henne på en affär i Gallerian på gågatan i Piteå. Alltså blev MC-turen till Piteå! Sedan måste jag ju när jag ändå var ute och körde fara till sagda dotter (i Boden) med byxorna ifråga, och då kunde jag ju passa på att ta vägen över Älvsbyn och få middag hos gamle kamraten med madame. Trevliga besök på båda ställena.
Väl hemkommen konstaterar jag att jag i praktiken kört hela första maj-rundan fast baklänges. Nå, det ska bli kul att köra tillsammans med 900 andra på fredag också. Det blir ett vårtecken som heter duga.

7. Glass i solen
Köpte glass i kiosken på Gallerian i Piteå och njöt av den medan jag promenerade tillbaka till motorcykeln. Det blev ingen av årets nyheter utan en gammal pålitlig trotjänare: Nogger. Men om dom haft mjukglass så skulle jag valt det. Så det vårtecknet återstår. Innan glassköpet hann jag ta en sväng genom Clas Ohlsson - fullständigt urtråkigt, exakt samma varor som i Luleå - och bokhandlen. I den senare affären stod i alla fall en motorcykel. Vad nu en sån har i en bokhandel att göra. Kanske för att dra uppmärksamhet till boken Världens snabbaste mororcyklar, vilken jag dock inte köpte. MC:n i bokhandeln tillhörde definitivt inte den kategorin. Det var en glidare av det kinesiska märket Lifan. När nu japanska motorcyklar har smeknamnet riskokare, vad ska månne kinesiska MC få för smeknamn? Kanske kan kära läsarna komma med förslag.

8. Färre läsare på bloggen (?)
Jo, det är sant. Toppnoteringen efter nystarten vid påsk kom i måndags. Sedan har det sakta dalat* under veckan. Vad kan det bero på? Är jag för förutsägbar så läsarna ledsnar? Eller allmänt för ointressant? Jag sökte tröst i tanken att den sjunkande besöksfrekvensen kunde bero på att kära läsarna hellre njuter av våren än sitter och stirrar i datorn. Det ska dom ju prisas för i så fall, men för bloggare som anstränger sig blir det ju tråkigt. Men nu när jag efter dagens MC-tur kollar statistiken så har den gått upp igen. Nu är jag tillbaka på onsdagens nivå. Så det vårtecknet får jag kanske stryka. Bäst att se trenden "över tid" (som det numera trendigt heter).

* Det har inte dalat katastrofalt mycket men det är ju tendensen som kan vara oroande - om den inte bryts. Detsamma gäller ju utträdena ur svenska kyrkan. Tänk om våra "politiker" i kyrkan kunde fundera konstruktivt kring dessa oroande tendenser istället för att ägna kraft åt att skrämma iväg aktiva troende människor ur kyrkan.

Kommentarer
Postat av: Prästkandidaten

Själv följer jag bloggen via Google Reader, och kommer således enbart in när det kommer ett nytt inlägg... Kanske fler som gör så?

2009-04-26 @ 01:21:51
URL: http://prastkandidatensliv.blogspot.com/
Postat av: Tobbe

Ser man på vilka hjälpmedel som finns. Inser att jag är "tappad bakom ett hölass" när det gäller bloggvärlden.



Men när en prästkandidat erkänner regelbundet läsande av min blogg så måste jag höja ett varningens finger. Det kan väl inte vara nyttigt inför antagningen att vara alltför påverkad av det som står på den här bloggen!

2009-04-26 @ 09:05:16
Postat av: Barajag

Tobbes varning är på sin plats och det skrämmer. Tänk att man måste vara rädd för att bekänna sin tro och tänka på vad man säger annars kan man bli underkänd.

Jag upprepar min fråga sedan en vecka tillbaka:

Vad skall en laestadiansk pojke göra som känner kallelsen att studera till präst?

Rörelsen behöver folk som läst teologi. Tror man som Bibeln lär så kan man inte bli prästvigd idag.



2009-04-26 @ 10:07:30
Postat av: Ann O Nym

Om han läser den gamle kamratens blogg så uppväger det ju den påverkan som dina stolligheter med en viss typ av färdmedel ev kan ha, även om risken att bli LOST är överhängande..

2009-04-26 @ 10:20:42
Postat av: SigridL

Kan det ha betydelse att motorcykeln kommit ut???

2009-04-26 @ 19:01:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0