Premiärturen avklarad

Igår bytte jag olja i motorcykeln.

Eventuell uppmärksam läsare noterar att jag i höstas skrev att man helst ska göra det på hösten (du diskar tallriken direkt efter maten, inte strax för nästa måltid). Det hade jag tänkt också. Men när jag äntligen bestämde mig för att definitivt "garaga" hojen då var vi redan en bit in i oktober och det var kallt och du vet allt. Nå, det blev inte av. Allvarligt. Man predikar för andra men gör inte själv i enlighet med sina egna ord. Ytterst allvarligt. Hoppas verkligen att jag inte gör på samma sätt i förhållande till det jag predikar i kyrkan.

Alltså: igår blev det av. Jag tänkte då att premiärturen skulle få vänta en tid för än är det väl inte riktigt säsong denna sena vår. Men när jag i morse fick en bil framför mig på vägen till jobbet som hade registreringsbokstäverna SMC (=Sveriges MotorCyklister) då fick jag en extra maning bara av att läsa bokstäverna.

Sagt och gjort. När arbetsdagen var slut (torsdag eftermiddagar är jag alltid på häktet) så tog jag en tur. Först som vanligt till OK för att fylla däcken. Sedan genom stan till Gäddvik, en kort bit på E4 med möjlighet dra upp hojen i 110, mot stan på Bodenvägen och sedan nya vägen från Notviken mot Porsön. Den vägen känns ju för övrigt som ett provisorium där den ängsligt väjer för varje liten kraftledningsstolpe. Ska man tolka det som att den verkligen är ett provisorium och att den till slut ska dras den ursprungligen planerade sträckningen, dvs förbi Beijers byggmarknad. Hurra, säger jag i så fall. På alla sätt vore det bättre.

Alltså blev premiärturen lite kortare i år än i fjol. Men så är det ju kallare också och inte riktigt lika lockande att köra långt. Men känslan är kvar, glädjen likaså. Livet återvänder.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Ååååååååååhhhhhhh Neeeeeeejjjj!!!!!!!

Nu är friden slut

2009-04-16 @ 18:03:11
Postat av: Tobbe

Jag förstod väl att jag skulle lyckas i mitt uppsåt:

att få Ann O Nym att utbrista i ett glädjetjut!

2009-04-16 @ 23:57:03
Postat av: SvBG

Det är, med andra ord, inte bara Jesus som är återuppstånden Önskar dig god tur med båda! :-D

2009-04-17 @ 10:32:45
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: den gamle kamraten

Nu har du bytt olja i tre dar!

I vart fall är det intrycket jag får då jag gång på gång återbetittar bloggen för att se om du lyckats pipa ur dig det tidigare aviserade kyrkopolitiska inlägget i vilket du tar heder och kyrklig ära av den etablerade politiska borgerligheten.

2009-04-19 @ 16:06:34
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Nej, jag har inte bytt olja på hojen i tre dagar. Jag har varit på OAS-helg och fått del av Andens olja.



2009-04-20 @ 18:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0