Jobbet igång

Nu har jag börjat tredje arbetsveckan efter semestern så nu börjar man komma igång. Både jag och verksamheten här i kyrkan alltså! Idag hade vi vår barngrupp Efter plugget för första gången denna termin. Barnen fick tillverka geléljus. Då har man en mjuk massa som man smälter och sedan fyller i behållare med vekar och så stelnar det till ljus som man kan tända. Det gav en helt ny dimension åt den gamla sången Ande du som livet ger: smält mig, fyll mig, tänd mig... 
Den sångens verser var genomgående tema för en planerad medarbetar-oas på Edelviks folkhögsskola förra (eller var det förr-förra? - åren går så fort) hösten, vilken dock inte blev av pga för få deltagare*. Dock sjöng vi inte den sången vid andakten i kyrkan idag, utan Änglarna sjunger i himlen och vi tänker att om vi sjunger den varje vecka i en månad så kan barnen den utantill vid familjegudstjänsten på Mikaelihelgen.

I morgon startar årets alpha-kurs i församlingen, på torsdag första veckomässan i distriktet för hösten (uppehåll under sommaren), och nästa vecka första samlingen i höstens samtalsgrupp om sorg. Nu är arbetet igång. Och precis som alla norrländska församlingar med självaktning så har vi på hösten en surströmmingskväll. Här i Hertökyrkan blir det på fredag kl 17. Lörd-sönd är det marknad här i Hertsö centrum och givetvis finns kyrkan med både med lite försäljning av Sackéus-varor och med en enkel gudstjänst på Hertsöns utescen lörd kl 12.

Nu undrar jag bara: vad har hänt med Dag Sandahls blogg? Han har inte skrivit sedan 29 augusti. Katastrof!


* Och apropå OAS-rörelsen så kan jag ju göra reklam för den ekumeniska helgen i Gammelstad-Sunderbyn nu 12-14 sept på Klippan i S Sunderbyn. Medverkan av OAS-rörelsens inspiratör Berit Simonsson (gissar att du kan se exakta tider i Nederluleå församlings predikoturer på fredag - men minns jag rätt så var det fred 19, lörd 14 o 19).

Kommentarer
Postat av: Elisabet Bergdal

Det känns bra när jobb, skolor och aktiviteter kommer igång så här efter sommaren. Jag ser fram emot fortsättningen på alpha- kursen, gläds både åt kursens innehåll och alla underbara deltagare.

2008-09-09 @ 22:08:59
Postat av: Andreas H

Jodå, nu har Dag skrivit ett inlägg om vådan av biskopliga ledtrådar i svåra själavårdsfall. (Snabb bönhörelse, Torbjörn!).

2008-09-10 @ 06:22:24
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Tobbe

Och som alltid när Dag sätter sig vid datorn så levererar han något tänkvärt och riktigt!

2008-09-10 @ 16:52:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0