Tillbaka

Oj, vad uppmuntrad jag blir av att läsarna efterfrågar mig när jag inte skrivit på några dagar.

I helgen som gick var jag alltså på Frimodig Kyrkas stora möte i Stockholm. Det var fint, upplyftande, uppmuntrande.

Nästan samtidigt hann jag också med att vara en kort stund på ett annat sammanträde där jag fick höra ett intressant föredrag av prästkollegan Rolf Pettersson från Göteborg under ämnet "Kyrkans kropp och själ". Med hjälp av bla tankar från Nathan Söderblom visade han på viktiga delar i svenska kyrkans självförståelse. Intressant var när han berättade om 1600-talsförsöket att skapa en riksstyrelse för svenska kyrkan. Prästerskapet i dåvarande riksdagen protesterade livligt mot detta, bla pga att det ansågs riskera att försvaga stiftens självständighet. Men riktigt intressant blev det när man fick veta att prästerna även formulerat sig ungefär så att det skulle finnas en risk att kyrkans styrelse hamnade i händerna på politiker - tvärt emot kyrkans ordning. Det var sannerligen ett yttrande för vår tid. 

Men som sagt: huvudsysslan i Stockholm var Frimodig Kyrkas möte. Nu tar vi nya tag inför kyrkovalet 2009. Du avser väl rösta på Frimodig Kyrka! Fick även se min son i Stockholm. Det var roligt.

Att jag ej bloggat efter det beror på att jag inte var medveten om att det fanns fri datatillgång på det ställe där jag senare befunnit mig. Eller snarare: jag hade knappast lust att bry mig om det. (Förlåt kära läsare!). Måndag till torsdag har jag varit på en OAS-kurs på Rättviks stiftsgård. Nästan hela gänget av oss som varit mycket engagerade i OAS-mötena här i Norrbotten de sista sex åren var där.

Det var fantastiska dagar. Härligt med dagliga mässa. Och jag kan verkligen säga att det som är bäst i OAS-sammanhangen är mässorna. Att vara i kapellet i ca två timmar på kvällarna och sjunga och be och dela nattvarden och sedan bara vara fylld av känslan att det lika gärna kunde få hålla på lika länge till! En sådan kurs kan verkligen rekommenderas. Det blir en ny på Rättviks stiftsgård om ett år. Men däremellan kommer givetvis sommarens stora OAS-möte i Borås. Du håller dig uppdaterad genom att läsa på OAS-rörelsens hemsida. Länk finns här på sidan. Jag vidhåller det jag tidigare sagt: OAS-rörelsen är det mest positiva skeendet i svenska kyrkan just nu.

Till Ann O Nyms stora glädje kan jag berätta att jag var så gripen av att vara på OAS-kursen att jag avstod från att göra det jag tidigare planerat: att låna en bil och fara till Touringbutiken utanför Borlänge, en butik där man köper MC-utrustning.

Kan till sist inte låta bli att med kära läsarna dela ett SMS jag fick av min svåger:

Vita Huset ska bort
det ska ersättas av en
svart Barack!

Kommentarer
Postat av: undrande

Blir det inget möte i norr denna sommar?

2008-11-21 @ 18:35:24
Postat av: Tobbe

Nej, vad jag vet så är inget större OAS-möte planerat i Norra Norrland till sommaren. Men det betyder väl ändå inte att det är slut för all framtid. Har man önskemål eller idéer om var det ska vara OAS-möten som man vill framföra så är det ju bara att kontakta OAS' styrelse.

2008-11-23 @ 14:17:05
Postat av: undrande

Varför är det inte det? Jag trodde det var standard?

Kanske var det dumt att göra det till ett riksarrangemang...

2008-11-23 @ 14:28:01
Postat av: Tobbe

Frågan är fri. Jag saknar svar. (Jag kom med i arbetet först efter att riksarrangemanget var ett faktum och har varit nöjd med det.

2008-11-23 @ 19:31:09
Postat av: Leif Ekstedt

Intressant rapport. 1600-talets präster var före sin tid. Kyrkomötet borde bestå av enbart kyrkans män & kvinnor -får man säga så. Nuvarande politikerstyre liknar mest statlig inblandning.

2008-11-25 @ 08:51:33
URL: http://www.stnkavtvivel.blogspot.com
Postat av: pedagogen

Jag passerar touringbutiken flera gånger/sommar ska jag skicka ett mms nästa gång jag är där så du kan få se hur den ser ut på insidan?

2008-12-12 @ 11:21:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0