För en FRIMODIG KYRKA

Nu ska jag snart iväg till hufvudstaden för att där deltaga i Frimodig Kyrkas möte. Frimodig kyrka är ju en grupp som bildats för att nominera kandidater till de kyrkliga valen på stift- och riksnivå. Mer kan man läsa om Frimodig Kyrka på en länk här på sidan. Läs gärna valplattformen och se om inte detta stämmer ganska väl med din bild av vad du önskar av kyrkan.

Vi brukar ju kalla oss Det verkliga alternativet i kyrkovalet. Jag tror att det är sant. De allra flesta av de övriga nomineringsgrupperna är antingen politiska partier eller åtminstone fullständigt fast i det politiska mönstret. Det behövs något nytt i svenska kyrkan. Men inte bara nytt, utan även sant och riktigt.

Nu ska vi samlas för att bli inspirerade inför nästa års kyrkoval. Visa att det finns inom kyrkan en opinion av troende, gudstjänstfirande människor som - vid sidan om de politiska kanalerna - är beredda att ta ansvar för och bidraga till en god utveckling för svenska kyrkan.

Visst hoppas vi bli inspirerade och att få glädjas över varandra i många härliga möten. Men det finns också ett vardagligt slit. Mycket praktiskt arbete om seger ska vinnas i valen. Mycket diskuterande av frågor som en enskild kristen kan finna ointressanta eller onödiga. Behövs allt det här runt omkring? Och behövs allt diskuterande om en massa olika saker. Ja, det behövs - även om det kanske inte är varje kristens personliga kallelse att vara engagerad i allt. För det visar sig att även ibland till synes små vägval kan få stora konsekvenser på sikt. Det spelar roll hur kyrkans struktur ser ut. Det spelar roll hur gudstjänsten är utformad. Det spelar roll vilka som tillåts bli - och vilka som i framtiden kommer att vilja bli - präster och diakoner och kyrkoanställda och det spelar roll hur de utbildas. Allt det här spelar roll för vad som s a s kommer ut i andra änden, alltså vad som blir kyrkans budskap.

Och framförallt: det spelar naturligtvis roll om de som i olika sammanhang representerar svenska kyrkan vågar tala tydligt om tron på Jesus som hela väldens frälsare och om tilliten till Bibeln som Guds ord.

Låt oss tillsammans be och arbeta för en kyrka som FRIMODIGT vågar stå upp för det som är kyrkan viktigaste kallelse: att föra ut budskapet att Jesus Kristus, som lidit dött och uppstått för oss, är hela världens Frälsare.


Kommentarer
Postat av: dan gamle kamraten

Intressant! Skall bli kul att få veta vad ni kommer fram till. Särskilt om det skall bli - enligt din egen text - "diskuterande av frågor". Lycka till. Som kyrko-förtroendevald på sista versen ser jag fram mot kommande rapporter på bloggen.

2008-11-13 @ 20:53:48
Postat av: Elisabet Bergdal

Lycka till med mötet. Det arbete du gör är värdefullt för kyrkan och människorna. Valplattformen är väldigt intressant. Ville själv utveckla kunskapen om min tro, för att kunna hjälpa andra med det kristna budskapet. Främst inom gruppen demenssjuka och deras anhöriga, människor inom det område där jag har min utbildning och kompetens. Alpha gruppen och andra gemenskapliga grupper är en suverän aktivitet för kyrkan att nå folket eller för människorna att finna kyrkan.

2008-11-13 @ 23:48:45
Postat av: SvBG

Lycka till!! Gud välsigne er. Ni behövs!!

2008-11-14 @ 00:10:34
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Tobbe

nåja,under just detta möte blir det väl inte så mycket diskuterande av frågor, utan snarare marknadsföring. vad jag ville säga med diskuterandet är ju att det finns ett "vardagsslit" i det teologiska och kyrkliga livet som också måste utföras som bakgrundsarbete till framsidan, dvs den kyrkliga verksamhet som direkt möter människor.tack för uppmuntrande kommentarer

2008-11-15 @ 08:24:25
Postat av: den gamle kamraten

Hallå! Det har gått en vecka? Frimodigheten borta?

2008-11-20 @ 14:10:02
Postat av: Hanna

Hallå? Tobbe, var är du?

2008-11-21 @ 11:45:13
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: Gunvor Vennberg

Hej Torbjörn!Jag glädjer mig att ha tagit beslutet att ställa upp för Frimodig Kyrka, och över att ha hittat din blogg!Guds Fred! Gunvor Vennberg (som snart fyller 30 år)

2009-04-19 @ 20:03:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0