Män'skan spår och Gud rår

Det var ju en sak till jag skulle berätta igår. Men jag glömde! När jag äntligen kom hem till Luleå och sjönk ner i fåtöljen hos min fader för att se och höra Lunds studentsångare sjunga in våren så fick man också se att dom delade ut ett stipendium till en duktig musiker. Vad hette han nu? Lindgren eller Lindqvist? I vart fall spelade han trombon och enligt berättelsen hade han tagit trombonspelet till nya höjder. Han hade utvecklat trombonen som soloinstrument och det är visst något nytt. Ja, detta begriper jag mig inte riktigt på, men en sak fick mig att lyssna extra noga: det var när man berättade att pristagaren komponerat en motorcykelkonsert!

!!!!

Märkligt! Aldrig har jag hört talas om motorcykelkonserter och så råkar man göra det just den dagen då man åkt motorcykel en hel dag. Men det här var ju bara kul - för mig. Det hände ju inget, inte något annat än att jag får reta dem som tycker att det är för mycket om motorcyklar på min blogg.

Men ändå. Märkliga sammanträffanden. Men ibland händer sådant som får påtagliga följder. Ibland i det lilla och ibland i det stora. Saker och ting som påverkar och förändrar, förvandlar eller förstör. Ibland händer t.o.m. otäcka och hemska saker som är så osannolika att man undrar om det är meningen. Om det är någon som arrangerat spelet. Roligare är det ju när saker och ting faller på plats så att något positivt sker. Då vill man tacka. Är man troende så tackar man Gud annars kan man ju tacka livet som Arja, den finska sångerskan.

En sådan positiv sak var när vi för 21 år sedan fick tag i det radhus som jag fortfarande bor kvar i. Det var en räcka händelser - var för sig ytterst vardagliga och vanliga - som sammantaget blev en händelsekedja som man svårligen kan uppleva som en slump. När köpet väl var i hamn påminde jag mig en liten lapp som jag haft i skrivbordslådan i över sex år vid det laget. Jag hade fått den på ett ungdomläger där jag var ledare av person med viss profetisk gåva. Hon hade kommit fram till mig med den och sagt  "tag den här, det är från Gud till dig, men jag vet inte vad det betyder". På lappen hade hon skrivit: "jag ska ge dig den gård du önskar". 

Ibland undrar man. Undrar vad mer som finns i beredskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0