Bilden klarnar

Bilden klarnar (1)
Det sker något spännande i Sveriges kristenhet. På många olika sätt har det märkts under senaste år. Nu allra senast i Jesusmanifestationen i Stockholm i lördags. Det glädjande är att kristna från olika sammanhang alltmer finner varandra i en uppriktig vilja att vara centrerade kring Jesus.

Bilden klarnar (2)
Svenska kyrkan - i alla fall dess mer officiella sida - står alltmer på sidan om det positiva som sker. Så här kan man läsa på Kyrkans Tidnings hemsida:

En rad kyrkor i Sverige medverkade i Jesusmanifestationen. Varken Svenska kyrkan som sådan eller enskilda församlingar stod dock bakom arrangemanget. Däremot medverkade enskilda företrädare för Svenska kyrkan. Enligt såväl arrangörer som polis deltog cirka 15 000 personer i lördagens manifestation.

Elisabeth Sandlund - Tidigare på Kyrkans Tidning, numera på Dagen - skriver i ledare i Dagen att hon är besviken över att Svenska kyrkan inte velat stå bakom Jesusmanifestationen. Så mycket märkligare som Svenska kyrkan ställt sig bakom tex Pridefestivalen. Varför är det svårare att stå bakom något som bara är en positiv samling kring Jesus? Läs själv Elisabeth Sandlunds egna ord: http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=153011

Här - som på många andra sätt - visar det sig alltmer att Svenska kyrkan låter de andliga strömmarna gå på sidan om sig, och att det som genuint är det andliga livet i Svenskakyrkan lever sitt liv i sammanhang alltmer på sidan om de officiella (återkommer till det även i det utlovade framtida inlägget Kyrkan i Konsumnbutiken 2).

Bildern klarnar (3)...
...uppenbarligen även för kyrkostyrelsens vice ordförande Levi Bergström, dvs bilden att det officiella svenskkyrkliga sättet är inte det enda möjliga. Det ger han uttryck för i en krönika på Svenska kyrkans hemsida som du kan läsa här http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=104458 Han har varit i Liberia och erfarit att ett kyrkomöte kan vara som en karismatisk konferens där varje inlägg börjar med Praise the Lord. Roligt Levi, att du lät dig gripas. Välkommen med till sommarens OAS-möten så låter vi oss gripas tillsammans.

Bilden klarnar (4)
Media förtiger till stora delar det som sker inom kristenheten. Jesusmanifestationen fick bara några sekunder i Rapport, inget i Aktuellt, inget i DN...

Bilden klarnar (5)
Av mig. Jag har uppenbarligen - trots mitt motorcykelintresse - inte helt förlorat förmågan att gnälla över tillståndet i Fädernas kyrka.

Kommentarer
Postat av: SvBG

Man blir bara så ledsen att Svenska kyrkan ställer sig utanför...

2008-05-07 @ 23:29:59
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: Tobbe

Ja, visst blir man det. Man undrar var den officiella svenska kyrkan är på väg. Går den i takt med det troende folket?

2008-05-08 @ 09:54:56
Postat av: Hanna

Ibland undrar man om kyrkan glömmer bort den inre växten.

2008-05-09 @ 10:22:17
URL: http://hannajohnselius.blogg.se
Postat av: "Syster"

Vi måste bedja mer för att Gud den Allsmäktige inte tar sin hand ifrån oss. Vi går mot ett yttre mörker - vår eld inom oss måste ut mer - berätta/vittna om att omvändelse är vår räddning, annars är vi förlorade i vårt land.

- Herre ta inte ditt ljus ifrån oss - lys upp vår väg fortfarande.

2008-08-13 @ 11:18:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0