Äntligen en blogg

Nu har jag också startat en blogg. Bloggar du så finns du! Absolut! Och nu är jag så less på att inte längre finnas till.

Det här blir ju bara ett snabbt inlägg för att visa att jag lever. Det kommer mera.

Läs också mina vänners bloggar vilka jag länkar till.

Stig är - som jag brukar uttrycka det - "min äldsta kamrat". Dvs Stig är inte gammal (bara knappt fyra månader äldre än jag) utan det är vänskapen som är gammal. Från hösten 1962. (Men jag är SÅ LESS på att han alltid tjatar om LOST på sin blogg).

Hanna är en betydligt yngre vän (både hon och vänskapen): Vi lärde känna varandra för några år sedan när hennes man tjänstgjorde som präst i den församling där jag jobbar. Han är också min vän men har, vad jag vet, ännu ingen blogg att länka till.

Jag jobbar också som präst och min Församling heter Örnäset och ligger i Luleå. Jag lägger in en länk dit också. Andra länkar visar mina intressen därutöver:

Frimodig kyrka är en nomineringsgrupp för valen till beslutande organ i Svenska kyrkan och jag är invald på denna lista i Kyrkomötet. Sveriges Motorcyklister är organisationen som alla hederliga MC-förare är med i (över 80000 tror jag?) Själv kör jag en Honda Transalp sedan knappt fyra år.

Varför började jag köra MC? Helt klart medelålderskris. Som 50-åring börjar man (särskilt om man är man!) att fundera på om man längre duger. Redan som 40-åring funderar man på det men tio år senare kommer det igen med förnyad styrka. Nå, då måste man upp till bevis och då finns ett antal alternativ, vilka jag dock direkt fann omöjliga:
1. åka Vasaloppet - det ids man inte
2. hoppa fallskärm eller bungy-jump - det törs man inte
3. göra ett sladdbarn - den möjligheten utnyttjade jag redan som 40-åring så den är bränd (han fyller 15 år idag, grattis Simon)
4. inleda ett förhållande med en 25 år yngre fd konfirmand - klara moraliska betänkligheter

...så vad återstår. Köpa MC! Jämfört med alternativen så förefaller det vara ett mycket gott alternativ.

Ha det bra.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Roligt att du bestämt dig för att börja finnas och inte förbli helt LOST. Det tog nästan tre år för dig att bli lika "inne" som jag med blogg och allt. Som ett sammanträffande kan anges att det sägs att elefanters graviditet är ungefär tre år.

2008-03-28 @ 19:59:39
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Sara

Både mc och blogg. Ja, det är inte dåligt. Det är nästan så man själv känner sig lite "ute", sin ålder till trots. Men det är väl så när man börjar närma sig 30, då man tror att man fortf är "inne", att man eg är tokLOST. (Typ ba liksom. . . )

2008-03-29 @ 11:06:40
Postat av: den gamle kamraten

Ett femtioårskrisalternativ jag använde var att att läsa mer teologi vid universitet och skriva en uppsats ingen läser. Funderar på att fortsätta i liknande anda och utmanar dig Tobbe att på distans över internet på ½fart läsa 30 nypoäng (=20 av våra poäng) Bibelhebreiska vid Göteborgs universitet. Jag gissar att den nsträngningen med kraft kommer att hålla demensen på avstånd - eller avslöja den helt. Vad sägs?

2008-03-29 @ 11:12:37
Postat av: Hanna

Grattis till bloggen!!! Tänk att jag fick dig att bli LOST på detta. Den här designen är ju vårig och fin men jag trodde du skulle välja den svtarta eller samma som jedi-mästaren... Tack för att du länkar till mig :)
Jag ska länka till dig från min blogg.

2008-04-01 @ 08:13:48
URL: http://hannajohnselius.blogg.se
Postat av: svenne

Oj Tobbe har startat en blogg,välkommen!! Är inte själv så flitig bloggare ... ska bli spännande att följa ditt bloggande,,reflekterande tankar du hade om Tomas tvivlaren.
Hälsn från Sävast

2008-04-04 @ 22:23:09
Postat av: svenne

glömde ange min blogg länk. Demensen är tydligen i antågande. Undrar om Stig,s förslag verkligen förebygger detta och räcker det månne med 30p bibelhebreiska?

2008-04-04 @ 22:28:06
URL: http://svenolofsnellman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0