Tålamod och tolerans

Jag måste erkänna att det frestade på min i övrigt mycket stora tolerans mot vänner och fränder när blogg-grannen Hanna skrev uppmuntrande om Tomas di Leva på sin blogg härförleden. Ytterst nära var jag att stryka länken till hennes blogg men eftersom här är fråga om ömsesidighet får jag väl lov att tåla di Leva när Hanna tål mina inlägg i ämbetsfrågan och ändå lovar bjuda mig på grillfest.

Varför ogillar jag Tomas di Leva? Kanske är det mest en generationsfråga. Själv stoppar jag helst in en samlings-CD med Creedens Clearwater Revival i spelaren när jag vill njuta av någon musik. Ack så gammal man är inser man när man inser att den musiken var som populärast 69-70.*

Ja, jag har tyckt att Hanna skriver lite för sällan på sin blogg. Men länka vidare från hennes privata blogg till hennes NSD-blogg. Där är hon flitigare.

Glad blir jag också för alla läsare som uppenbarligen tolererar min blogginlägg så pass mycket att dom regelbundet återkommer. Antalet besökare på bloggen har krupit upp en liten bit och lagt sig på en något högre genomsnittsnivå den sista tiden.

Ann O Nym och Andreas har spekulerat i huruvida jag kommer att blogga under semestern eller om jag borde ange något datum när jag är tillbaka. Dumheter! Givetvis kommer jag att hålla er sysselsatta även under semestertider - då har jag ju mer tid att skriva.


* att jag är totalt gammaldags/egensinnig märks ju också av dom regler jag brukar ge till mina konfirmander:
1. Ni får inte gilla Robyn eller di Leva
2. Om ni äter godis under lektionerna så kan det tolereras under förutsättning att ni bjuder läraren
3. Tjejer måste ha samma hårfärg hela året så jag lättare känner igen er

Kommentarer
Postat av: Hanna

Ibland har man tur att inte bli deporterad till "osynlighet" :D

2008-07-21 @ 16:59:33
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: den gamle kamraten

Under en lektion för några år sedan inom ramen för Svenska kyrkans grundkurs vid Älvsby folkhögskola (reklam) om Israels profeter lanserade jag tanken att de alla av sin samtid rimligen borde ha uppfattats som kufar, både utifrån budskap och beteende.

"Ungefär som Tomas di Leva då?" sa en elev.

"Njaä" - sade jag. Och fortsatte med följande tanke: "Alla profeter är nog kufar men det betyder inte att alla kufar är profeter. Di Leva är nog mest en kuf."

2008-07-22 @ 21:26:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0