Till läsarna: jag är inskränkt

Bara så ni vet. Särskilt ni som läser min blogg ofta. Ni kan ju bli smittade. Varning måste alltså utfärdas. Den som bedömt mig och ställt diagnosen är tidigare på denna blogg omnämnda aftonbladetredaktören och prästvigda kvinnan* Helle Klein. Ja, hon ger mig det omdömet när hon länkar hit till min blogg. Men inget ont som inte har något gått med sig; jag har fått många nya läsare som tittat hit och slagit mitt tidigare besöksrekord med råge. Nu har jag ju inte så ohyggligt många läsare - i vart fall inte om man jämför sig med andra kändisar som, gissar jag, tex Helle Klein - så när jag säger att rekordet slås med råge så innebär det ändå inte att jag når några astronomiska höjder.

Men kanske är det lika bara att jag inte har så många läsare om jag nu är så inskränkt som en av landets mesta proffstyckare uppenbarligen anser. Märkligt att det anses inskränkt att tycka att en präst borde jobba som präst. Men jag tillhör väl som sagt en svunnen tid.

Själv tycker jag att det var en häskarteknik av Klein att bara kalla mig inskränkt (förknippa mig med något moraliskt förkastligt)** istället för att sakligt bemöta mig och besvara mina frågor och synpunkter. Men Klein är ju både socialdemokrat och prästvigd kvinna och därmed trippel-medborgare-höjd-över-varje-misstanke. Själv är jag ju både man och prästvigd så jag inser att jag ligger illa till. Ständigt i fara att falla ned i den inskränkta mulliga mansgris-soppan.

Tur att kära läsarna står ut med mig. Nu ska jag samla kraft. I övermorgon börjar ju julstöket. Härligt när huset ska dofta av både pepparkakor och såpa. Då kommer jag att glämma mina inskränkta bekymmer. Det är ju en deprimerande årstid när man inte kan trösta sig med en härlig MC-tur.


* OBS! detta uttryck är inte en inskränkt spydighet. Det är de prästvigda kvinnorna själva som bestämt sig för att kallas så istället för kvinnliga präster.

** Detta har jag skrivit på Kleins blogg. Får se om hon tar in det.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten - inskränkt

De härskartekniker Helle Klein brukar är sekteristiska över all måtta. Nedvärderande, raljanta och kritikimuniserade. Fy bubblan.



Att du är inskränkt är i och för sig inget nytt. Vi som känner dig vet det mycket väl. Men mitt i din inskränkthet är du öppen för samtal och tankeutbyte med både medhållare och mothållare. Och bemöter dessa med respekt. Så härskartekniker är du dålig på - bra.

2008-12-21 @ 20:19:34
Postat av: Hanna

Jo, det går ju att föra en dialog med dig. Du skulle aldrig avfärda en på det sätt som Helle Klein försökt göra med dig. Det var ju bra att hon till slut tog in din kommentar så att språket blev lite mer nyanserat bland kommentarerna på hennes inlägg.

2008-12-21 @ 21:26:35
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: Anonym

Angående noten: varför inte bara prästvigd, varför lägga till kvinna?

2009-01-09 @ 22:46:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0