Noll koll?

Alltså är det jag som har det?

I våras började jag ha hörapparat. Det är väl på gränsen att jag behöver en. Hade jag inte haft arbete där lyssnande så att säga är en del av jobbet så hade jag nog väntat ett tag. Men frågar ni mina arbetskamrater så tycker dom nog att jag behövt den länge.

I vart fall. Den är liten och nätt. Jag märker den knappt. Har hänt flera gånger att jag somnat med den på örat. Utan att jag varit på örat, dock! T o m har jag flera gånger gått med den i duschen och fått ta till det vanliga torka-med-hårtork-tricket. Men den har fungerat i alla väder.

I somras var det fint väder. Då tog jag hojen för att hälsa på gammal kamrat i närbelägen metropol. Givetvis hade jag hörapparaten under hjälmen, men avslagen såklart. Men på vägen skulle jag tanka och handla lite på bensinmack härstädes och då gick det inte bättre än att när jag drog av mig hjälmen så gled hörapparaten av. Men inte märkte jag det. Först framme i grannkommunen där jag inställde mig på att höra min gamle kamrats visdomsord insåg jag att apparaten var borta. Kort slutledning ledde mig till Statoil på Mjölkudden. Snabb telefonkoll gav mig besked om att upphittad hörapparat inlämnats i kassan. Dock i platt skick, troligen efter överkörning av bil (eller MC-bakdäck, tänkte jag!). Någon ny tid hos audionom fanns inte förrän långt in på hösten. Dessutom glömde dom ge mig tid när höstschemat var lagt så jag fick påminna och först igår var jag där för att få ut mitt nya hörhjälpmedel. Jag har klarat mig förhållandevis bra utan. Jag har kunnat återgå till mitt gamla beteende att vända det sämre örat mot kvinnosidan i personalrummet!

I går fick jag alltså den nya. Stor glädje. Utom hos mina underlydande arbetskamrater som återigen får inse att dom inte kan snacka strunt bakom ryggen på sin arbetsledare.

Idag tappade jag den. Och det var därför jag gav detta inlägg rubriken Noll koll? Hur gick det till. Jag hade begravning i eftermiddags. Då tog jag av den för att på örat även få plats med både glasögon och bärbar mikrofon. Se'n gissar jag att jag inte tog på den igen. Först ett tag senare insåg jag att den saknades. Var kunde den vara. Jag gissade snabbt att den råkat följa med ur fickan någon gång när jag tagit upp nycklar därifrån. Snabb koll vid parkeringsplatsen bakom krematoriet. Negativt!* Nästa koll i Hertsökyrkan dit jag for efter begravningen för att avsluta arbetsdagen. Och mycket riktigt. Vid köksdörren låg den. Det var väl där jag tagit fram nyckelknippan. Skönt att slippa att två gånger samma vecka punga ut med 3800:- inkl momms.

I morgon far jag på ett sammanträde med SMC Norrbotten.

Vi hörs!



OBS att varje stycke i denna text börjar med "I". Det var väl så fyndigt att t o m Ann O Nym blir impad!

* uttryck som man lär sig i amerikanska deckare. Egentligen ogillar jag starkt allt dylikt och tv-nyheter som avslutas med se oss igen och annat amerikapåfund, men jag skrev det bara för att ni ska se att jag hänger med! Att jag inte bara lever i en svunnen tid (se tidigare inlägg med detta namn).

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Undrar om det inte är så att det var ett olycksfall i arbetet det där med att varje nytt stycke börjar med I.



Sen måste jag likt den gamle kamraten förundras över det till numerären ovanligt stora kvantiteten anföranden i relation till den förhållandevis ringa tidsperioden

2008-12-05 @ 22:03:02
Postat av: Tobbe

det var väl bara tänkt att bli klimatinlägg men sedan kunde jag ju inte låta bli att dela mina hörappratserfarenheter med läsarna. jag gillar faktiskt att driva lite med mig själv.

2008-12-06 @ 20:38:59
Postat av: SvBG

Det är egentligen ganska bra att du gillar att driva med dig själv, för då slipper andra göra det ;-)

2008-12-06 @ 20:57:29
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Elisabet Bergdal

Glädjande att du även hittade hörapparaten, det är nog meningen att du både skall se och höra. Jag fann något annat väldigt intressant i dag när jag läste i bibeln, kom fram till, och läste Hes. 36:35-36.

2008-12-06 @ 22:01:26
Postat av: Sigrid L

Finns bara en sak som fungerar och det är att ha en så stor hörapparat som möjligt. Mycket enklare att hitta. (Letade själv min under skrivbordet i morse) Det får dessutom som extraeffekt att folk talar högre; ju större apparat (tänk på de gamla hörlurarna!) ju mer skriker folk.

2008-12-07 @ 09:06:29
Postat av: Hanna

Det som i alla fall är bra med bloggandet är att du inte kan vända det sämre örat hit för att att slippa höra. Här kan du inte undgå vad vi kvinnor skriver ;-)(om du inte blundar förstås)

2008-12-07 @ 20:09:17
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0