Jag hänger inte med

Det är uppenbart.

I DN söndag - alltså inte bara i söndagens DN utan i den del av söndagens DN som heter DN Söndag så fanns en lista på svenskarna som det snackades om under 2008. Listan presenterades genom en serie bilder på första sidan i DN Söndag. Summa sumarum 35 personer.

Av dessa kände jag igen - och kunde namnge - följande:

1.Fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovitch
2.Skådespelerskan Jessica Zandén (stavas det så?)
3.Förre moderatledaren (vad är han nu?) Bo Lundgren
4.Författaren PO Enqvist
5.Drottning Silvia
6.Fotbollsspelaren (spelerskan?) Marta Vieira da Silva
7.Finansminister Anders Borg
8.Sångerskan Charlotte Perrelli
samt
9.Vad-han-nu-är (förutom kändis) Bert Karlsson

Därutöver kände jag igen:

1. Riksbankschefen - men kom ej ihåg namnet
2-4. Tre tjejer med schalar på huvudet. Gissar att det är dom som leder det omdebatterade programmet Halal-TV eller vad det nu heter. Ett program som jag dock aldrig sett.
5-6. Komikerparet ?? och ?? Den ene heter väl Fredrik, eller gör båda det? Jag kände igen dom eftersom jag såg dom i frågesportprogrammet På spåret härom kvällen - ett program som jag faktiskt ser då och då och just senast gick det rätt bra för mig: jag kunde faktiskt de flesta frågorna.

Detta sista konstaterande får mig att tänka att jag möjligen satt fel rubrik på detta inlägg. Att det finns vissa - visserligen små och tillfälliga, men dock - tecken på att jag trots allt hänger med.

Men en ytterligare snabbtitt på första sidan av DN Söndag som jag har med mig här vid datorn och det åtföljande konstaterandet att jag inte har en aning om vilka de flesta (20 personer) av dessa-som-alla-snackar-om är gör att jag vidhåller att jag ej hänger med.

Men vad gör det? Jag snackar om Jesus nästan varje söndag i kyrkan för alla som vill höra på. Kändisar kommer och går Jesus består. Det är väl så det är. Honom har det snackats om i två tusen år. Kanske inser t o m DN det till slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0