Vad har jag gjort se´n sist?

1. Kollat på TV.
Igår kväll var jag tvungen att zappa mellan fyran och ettan. I fyran gick en engelsk deckarminiserie som heter Fallen angel. Det vimlade av präster och kyrkor och annat hemvant i den tillsammans med blodet och morden (inte lika hemvant).

I ettan gick Uppdrag granskning sommarspecial, dvs fortsättning följer av tidigare reportage. Denna gång var det  uppföljning av vårens program om kistkrossning. Först repris av hela programmet (då kunde man kolla på fyran) sedan några aktuella kommentarer (då missade jag kanske ett mord i fyran). Det - alltså Uppdrag granskning sommarspecial, inte deckaren - slutade med att det berättades att de två familjer vars kistor krossats i TV fick nya gravsättningar. Denna gång sänktes kistorna för hand med de anhöriga närvarande. Det är väl bara att konstatera att det alternativet hade de anhöriga kunnat välja redan första gången och då hade dom sluppit se kistan dingla i stroppar i traktorskopan. Personligen vidhåller jag det jag redan tidigare skrivit att den synen gjorde mig mer upprörd än att man krossar kistlocket.

2. Jobbat som snickare
Tro det eller ej, men jag har alltid sagt att om jag ej blivit präst skulle jag ha blivit snickare, byggnadssnickare. Jag har absolut inte tummen mitt i handen om jag får säga det själv. Idag har jag tillsammans med närmaste granne lagt om taket på vårt gemensamma uteförråd. Och dessutom bygger vi om det lite så det ska bli en bättre konstruktion. Inte riktigt klart. Det blir det nog i morgon.

3. Kört motorcykel givetvis.
I tisdags till Boden med en sväng över Smedsbyn på hemvägen. Ikväll till Örnäsets kyrka för deltagande i veckomässa, se´n till fika hos goda vänner. Nu börjar jag sakna en längre hoj-semester. Men vart skulle jag fara?

PS. Jag har i efterhand kompletterat föregående inlägg, del fyra, med ytterligare ovärderlig ovana för den som vill lära sig välta en motorcykel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0