Lugn, bara lugn

ni som tror att jag är på väg bli Sverigedemokrat.
 
Jag testade mig på Svt:s valkompass för både lokalvalet (Luleå) och regionen (Norrbotten). Där blev min överensstämmelse med partierna enligt följande:
 
Luleå
KD 68%
SjvP 63%
L 62%
S 59%
 
Norrbotten
S 63%
SjvP 58%
SD 58%
C och M 54%
 
Valen till kommun och region är ju svårare än riksdagsvalet. Betydligt färre frågor och färre tydliga ideologiska skiljelinjelinjer. Och visst ställningstagande i enskild fråga kan knyta en starkt till ett speciellt parti.
 
Så var det nog för mig i ett tidigare val. Då ansågs jag höra mest ihop med Landsbygspartiet oberoende, ett parti som av valsedeln att döma mest bestod av folk från den del av kommunen som var Råneå kommun innan kommunsammanslagningen. Varför det? Kanske för att jag tyckte att lokaltrafiken borde ha busslinjer ut till fler byar och att det borde byggas hyresbostäder även i byarna??
 
I förra valet blev jag (om jag minns rätt) centerpartist i regionvalet.
 
Så vad ska man rösta på??

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Oro och bestörtning över att man tolkar livet i Jesus efterföljd så bisarrt att man röstar SD känner jag nog inte. Tillräckligt illa är det att ansluta sig till von-Papen-partierna M och KD - dit åxå läbbiralerna anslutit sig i dessa yttersta tider. Som gammal FPU-are borde du kanske släppa den rigida hållningen att inte välja vänsterut bara för att du aldrig gjort så förr. All politik, inklusive S, har rört och rör sig högerut och en som ogillar förändringar - som du - bör bäl välja annat för att inte följa med.

Svar: Vore intressant någon gång att tillsammans med dig - och en stor kanna kaffe! det tar nog en hel eftermiddag - gå igenom Svt:s valbarometer och jämföra våra svar och diskutera varje fråga.
Men inte förrän skolan börjar - så länge Simon har sommarlov prioriterar vi arbete I kyrkstugan.
Torbjörn Lindahl

2022-07-21 @ 16:32:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0