58:e dagen. Böcker

har jag för många. Problem. Idag ringde jag min gamle kamrat och sa 
- Hjälp, jag köper böcker i snabbare takt än jag läser. Vad ska jag göra? Har du något råd?
Beställ inte böcker på nätet, var hans spontana råd.
 
Ett gott råd, idag fick jag i paket tre st som jag beställt från Timoteus förlag. Väntar också på tre st från adLibris. Och just nu kommer jag på ytterligare en jag vill köpa. Och drar mig till minnes att jag i oktober beställde tre st i snabb takt. Dock inte samtidigt så jag sluppit frakt × 3. Men en av dessa tre gav jag senare till min tvillingbror i födelsedagspresent. Och blev sen givetvis tvungen beställa ett nytt eget ex.
 
Finns det självhjälpsgrupper för människor som är book-oholic?
 
Kanske bäst börja tillämpa regeln som Mats har: en bok in I bokhyllan = en annan ska ut. Hans bokhyllor är lika proppfulla som mina.
 
Dock är minst en av böckerna i mina bokhyllor inte min utan tillhör min gamle kamrat. En bok om Finska vinterkriget. Den lånade jag för ca 12 år sedan, såg jag när jag igår på måfå satt och läste i gamla bloggar. Jag fick låna den av honom ungefär samtidigt som han lånade Dag Sandahls Förnyarna av mig. Han har dock både läst och återlämnat. Det har jag inte men fick idag löfte om att behålla vinterkrigsboken så jag hinner läsa den. Förhoppningsvis tar det inte tolv år till. Men en liten tid. För först i kön står just nu en bok jag fick av min mamma när jag fyllde 27!

Kommentarer
Postat av: Den omnämnde kamraten

Till detta sagda kan tilläggas att jag fortfarande väntar på att du skall ha ögnat igenom och här kommenterat mitt försök att författa det som blev INGEN BOKBOK. Vem vet om inte en rekommendation av den och dess försök till pedagogik skull leda till säljrush bland de många som läser din blogg.

2022-12-09 @ 01:21:56
Postat av: Kamraten igen

För säkerhets skull lägger jag till att min kommentar formligen dröp av självironi.

2022-12-09 @ 01:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0