Över sju veckor

är det nu sedan första person med bekräftad corona-smitta avled i Sverige (11 mars). Sedan dess har 2586 personer avlidit med* smittan (Text-TV 1/5).
 
Men återigen finns skäl påminna om hur många som normalt skulle dött i landet under denna lite dryga 7-veckorsperiod: ca 12500 (ca 90000 per år). 
 
När vi ständigt i nyheterna matas med dessa Coronasmittade dödsfall tycker jag att man för  verklighetsanknytningens skull borde komplettera med sammanlagda antalet döda under samma period och antalet döda motsvarande period förra året, så som man alltid gör när det gäller arbetslöshet, varsel och permitteringar.
 
Men kanske är det så att de flesta inte vill ta del av "en ny påminnelse om vår dödlighet" som människor förr fick (nästan) varje söndag i kyrkan när senaste periods dödsfall i församlingen offentliggjordes.
 

 
* OBS! Inte självklart av eller i Corona eftersom åtskilliga, fr a äldre, haft andra "underliggande sjukdomar" som också kunnat ge sitt bidrag till dödens ankomst

Kommentarer
Postat av: Maria

Jo döda, ja. Och sen de många som legat i respirator i veckor och andra som varit jättedåliga men inte behövt vara på iva utan bara på en vanlig Corona-avdelning. Haft syrgas i flera dygn, mått piss, blivit förvirrade osv. Min äldsta dotter har troligen haft det, lindrigt, alla symptom stämde. Det kom o gick och avslutades m några dagars illamående. Idag är det bättre men hon säger själv ”mycket trött”.

Svar: Vi ber att din dotter återhämtar sig.Själv är jag med råge riskgrupp x 2 så man vet aldrig när det blir min tur....
Torbjörn Lindahl

2020-05-01 @ 23:39:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0