Palmemordet

Är det löst nu?
 
Det  är ju vad man frågar sig efter gårdagens presskonferens med förundersökningsledaren Christer Petersson och sedan åtskilliga kommentarer av div experter.
 
Att många som yttrade sig inte trodde att den presenterade indiciekedjan skulle hålla i domstol var tydligt. Men strängt taget påstod väl inte Petersson det heller. Utan att om möjlighet funnits skull viss person utretts mer. Och att han borde utretts mer redan för 34 år sedan. Men när andra viktiga uppslag saknas så finns bara ett beslut: lägga ner förundersökningen. Men kanske är det som GW uttryckte att man inte så tydligt borde riktat ljuset mot en misstänkt utan hellre sagt att väsentliga spaningstesultat saknas och att inga tydliga uppslag för fortsatt undersökning finns.
 
 En besvikelse blev gårdagen. Lite mer substans hade jag hoppats på. Det som presenterades var ju bara en möjlig tolking av sådant som redan varit känt i 34 år. Och den tolkningen är inte ens ny. Den har redan för några år sedan presenterats i boken Den osannolika mördaren.* Nu blev kanske dagens mest spännande händelse att programledaren Jenny Strömstedt svimmade i direktsändning i TV 4. Men det har meddelats att hon mår bra. Det är glädjande.
 
Nu tror ni att jag bara tittat på TV hela dagen. Helt fel. Klippte gräsmattan också. Redan andra gången för sommaren.
- - - 
PS, lite senare. NSD hade samma ord på förstasidan som jag funderade på som rubrik till detta inlägg: antiklimax.
 

 
* jag erkänner dock att nyfikenheten väcktes så mycket att jag beställde boken
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Christer Pettersson gav stockholmsrövaren ett ansikte.
Krister Petersson gav västgötaklimaxen ett ansikte.

2020-06-11 @ 14:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0